A citrom lugosító/savaító hatásáról nincsen egységes tudományos álláspont?
"Ha találomra megkérdeznénk „laikusokat” arról, hogy vajon a citrom lúgosító gyümölcs-e, nagy valószínűséggel a többség válasza az lenne: nem, a citrom inkább savasít. Pedig ez tévedés."
Hangzik el dr. Tihanyi László belgyógyász, kardiológus, kardio-rehabilitológus oldalán az egészséges életmódról.
Magam nem rendelkezek kellő biológiai ismerettel róla, hogy meg tudjam mondani a citrom a testben savasító vagy lugosító hatású. Pedig nagyon fontos lenne tudni,hisz ma az emberek átlagtáplálkozása a savasítás irányába megy. Rengetegen szednek savcsökkentőt mutatják a statisztikák.
Én egy átlagember, honnan tudjam megállapítani egzaktul, hogy egy élemiszer savaít vagy lugosít? Kémiailag azt tanultam, hogy a citromsav bizony savként a testben savasít. Viszont azt már nem tudom, mert biológiából nem tanultuk, hogy a gyomorban milyen bélenzimekkel léphet reakcióba aminek révén ott lugosító hatást fejt ki. Első kérdésem ez lenne?
A másik kérdésem pedig, hogy olvastam erről egy másik tudományos fejtegetést, mely szerint ez tévhit [link] itt is kutatók írtak és az általam linkelt oldalon is praktizáló orvos írt [link] Kérdésem az lenne, hogy akkor ezek szerint nem pontos a tudományos állásfoglalás ezen a téren? Nem lehet tudni, hogy a savasodás valóságos vagy tévhit? Azt sem tudjuk a modern turoményokkal megmondani, hogy a citrom lugosít vagy savasít ?
A szervezetet nem lehet lúgosítani/savasítani. Szerencsére! Minimális ph változás is halállal járna. Az ételek a vizelet kémhatását tudják befolyásolni.
Nem lesz a szervezeted savas a táplálkozástól. A lúgosítás átverés.
Ugyanazt akartam leírni mint a #3-as.
Nagyon rátapintasz a lényegre a kérdésedben, egy laikus honnan tudná... Pont emiatt nevén nevezve a gyereket ez is egy átverés, mint az szinte az egész "alternatív gyógyászat". Ha rajtam múlna aki tudományosan nem igazolható gyógymódokat hirdet , annak vagyonelkobzás és pár év börtön járna. Ha mindezt úgy teszi hogy ott a "dr." a neve előtt, akkor meg diplomafosztás is.
A szervezetet nem lehet lúgosítani/savasítani. Szerencsére, mert a legkisebb ph-változás is halállal jár.
Nem lesz a szervezeted savas a táplálkozástól, a lúgosítás átverés, idöközben ezért indult eljárás a kitalálója ellen.
Én azt értem, hogy az a véleményetek, de nem vettétek figyelembe a kérdésem. A másik orvosnak az a véleménye, hogy lugosítani kell. Ez miért lehet?
Ha nem lehet savasítani és nincs értelme, akkor miért adnának az orvosok savcsökkentőt?
8: Két különböző dolgot keversz.
Nem lehet a szerveztet lúgosítani/savasítani. Nem mi találtuk ki.
Savcsökkentőt konkrét betegségekre adnak, pl. reflux. De annak semmi köze a savasításhoz/lúgosításhoz. Nem attól lesz valaki refluxos, hogy elsavasodott a szervezete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!