Miért léteznek nemek?
Úgy értem, hogy férfi és női nem. Szerintem sokkal jobb volna, ha ilyen "önmegtermékenyítős" emberek és állatok lennének.
*Nem kérek hülye válaszokat!
így jobban terjednek a jobb gének, és változatosabb az egyedek génállománya ezért kevésbé vannak kitéve a járványoknak
enélkül alig jutott volna előre az evolúció
Vigyük tovább a dolgot ha az önklónozásnál jobb eredményt ad 2 egyed génjeinek elegyítése, akkor elméletileg még jobb lehetne mondjuk 3 nemű faj.
(Ennek a természetes "technikai" megoldására rengeteg variáció kínálkozik, rengeteg sci-fi is feldolgozta ezt a témát!)
De tudomásom szerint még sincsen ilyen faj a bolygónkon. Érdekelne miért?
//Azt most inkább ne keverjük ide hogy egyes országokban "fiktive" be akarnak vezetni új (semleges?) nemet a gender őrültség elmélet hívei. Ennek a szaporodáshoz az evolúcióhoz és genetikához semmi köze.//
igen a sex nélkül lehet csak gépek lennénk érzelem nélkül mert nem lennének olyan hormonok amik a "primitív" hedonista akaratunkat szeretnék kifejteni
ki tudja mi a titok.. végeredménybe én is feleslegesnek tartom a nemeket.. de így akkor most mi is a cél?
Ha nem a genetikai sokszínűséget vesszük, hanem általánosan a neme szerepére gondolunk... szerintem az evolúciós versenyben ez bizonyult a versenyképesebb felállásnak.
Gondoljunk bele, a nőstény test a szülésre, kihordásra és táplálásra formálódott, miközben a hím a mag szórására és minél több nőstény megtermékenyítésére alakult ki.
Ez lényegében hatékonyabb, mintha egynemű ivaros szaporodás lenne. Mindenkinek lenne pénisze vaginája és méhe is...Így elég egy nemiszervet fenntartani és specializálni azt. A fejlődés során nőként indul mindenki, majd válik szét a két nem.
Természetesen az ivaros szaporodás előnyeit nem említve a klónozáshoz és önmegtermékenyítéshez képest, ami a bonyolult életformáknál már nem ideális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!