Az aranymetszésnek és a fraktáloknak van közük egymáshoz?
kapcsolódhat, de nem törvényszerű.
a fraktál valamilyen matematikai szabályszerűség szerint ismétlődő mitk halmaza - ez a szabály lehet akár az aranymetszés. (nagyon leegyszerűsítve...)
Szia! Én pedig diplomás informatikus vagyok és fraktálok alkalmazásából írom a másoddiplomám dolgozatát.
Nincs semmilyen kapcsolat direkten köztük. Annyi "téveszthetett" meg, hogy a természetben mindkettőre van példa, sokszor még azonos helyeken, például növények levele vagy növekedése, de míg az aranymetszés egy arányt fejez ki, addig a fraktál-tulajdonság NAGYON NAGYON leegyszerűsítve önhasonlóságot.
Csak érdeklődnék: Mit kell/lehet az aranymetszésen értelmezni. És milyen bölcsésztárgyra kell ez?
Egy matekos, aki meg a bölcsészethez hülye, és nem érti, azok meg mit akarnak a matekos cuccokkal.
Nem tudom, milyen alapon minősítesz valamit ökörségnek, amikor még azt sem tudod pontosan, hogy micsoda.
A tipográfia és az aranymetszés kapcsolatáról néhány dolgot találsz itt (is).
Ha ezek után kíváncsi vagy az aranymetszés mibenlétére, a neten bőven találsz hozzá anyagot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!