Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Szeretnék valamit feltalálni...

Szeretnék valamit feltalálni :-). Szerintetek még lehet valami érdemlegeset feltalálni? Vagy már minden fontosabb nagyobb dolog fel van találva?

Figyelt kérdés
A legnagyobb az örökmozgó lenne , de azt valahogy nem hiszem hogy bárki mag tudná építeni.Azt hiszem Edisonék idejében könnyebb volt,akkor még sok lehetőség volt ezen a téren.Úgyanúgy van szerintem ma a természettudományokban is mint a zenében.Ma már nehéz egy olyan dalt írni, amink az akkordfüzése, dallama, már ne fordult volna elő már valmelyik dal részletében,vagy legalábbis jobb lenne,mint a legjobb slágerek.Szóval egyáltalán még mire lehet számítani a felfedezések területén, ami még itt a Földön megvalósíthatónak tünik?
2018. jan. 19. 17:46
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

Nagyon rá vagy kattanva Edison-ra kérdező, valószínűleg eléggé le leszek pontozva de Edison olyan volt Tesla-hoz képest mint a magyar labdarúgó válogatott a német válogatotthoz képest.

Csak akkor találhatsz fel valamit ha van ismereted a témában, a Manhattan terv tudósainak is komoly rálátásuk volt az atom fizikára, így ha valamilyen létező témában fel akarsz találni akkor kellenek alapvető ismeretek.

2018. jan. 21. 18:03
 22/30 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező ne hagyd, hogy lehangoljanak. Motiváld te magad és találj fel valamit.
2018. jan. 21. 18:05
 23/30 A kérdező kommentje:
Köszi.Megpróbálom :)
2018. jan. 21. 21:27
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

"Kérdező ne hagyd, hogy lehangoljanak."

Éppen ellenkezőleg!

Itt mindenki csak motiválta a srácot, hogy a célja érdekében tanuljon keményen és kitartóan. És ha lesz egy szakmája, akkor is sokat elmélkedjen és foglalkozzon a tématerületeivel. Mert csak így fog egy reggel arra ébredni, hogy "Heuréka"!!!

Szóval nem arra biztatta itt senki, hogy nyugodtan heveredjen le a fa tövébe az árnyékba, és várja a sült galambot!

2018. jan. 22. 10:44
 25/30 anonim ***** válasza:
Nem is rátok értettem. Ez a "lehangolás" sajnos nagyon "divatos" amikor valaki rossz időben rossz helyen meséli el a céljait.
2018. jan. 22. 11:52
 26/30 A kérdező kommentje:
Hát igen.Én valójában csak konkrét ötleteket vártam. pl.mint villanyenergia termelése teljesen más módszerrel,mint amit eddig ismerünk,vagy hidrogén előállítása olcsón, hatékonyan, és hatékony, biztonságos tárolása,vagy pl. nagyon hatékony nyelvtanulási vagy hangszeren való tanulási módszer kidolgozása, stb...Nem azt írtam, hogy tanulás, információ nélkül szeretném ezt megtenni, hanem csak egy érdekességet osztottam meg, miszerint Edison 3 hónapot járt iskolába, meg hogy a tanára értelmi fogyatékosnak hitte.Ezzel inkább csak azt akartam szemléltetni, hogy az iskola, egyetemi diplomák gyűjtése még nem jelenti azt, hogy ez a legfontosabb ahhoz, hogy valaki valami hasznosat feltaláljon,ahhoz valami egyéb is kell, ami nem mindenikünknek adatott meg.
2018. jan. 22. 12:33
 27/30 anonim ***** válasza:

Csak sajnos ez fordítva nem működik, kérdező.

Ha te az iskola mellé jársz, attól nem leszel feltaláló.

Edisonnak pl. rengeteg ötlete volt minden problémára.

NEKED hol vannak az ötleteid?

Egy feltaláló általában nem szenved hiányt ezekben!

Ha viszont te ilyen vagy, könnyen úgy járhatsz, mint az a "feltaláló", aki rájött, hogy a víz egyharmada oxigén (táplálja az égést), kétharmada pedig hidrogén (éghető).

A kísérletekhez másfél vagon svéd gyufát használt el.

2018. jan. 22. 16:35
 28/30 anonim ***** válasza:
Ne égesd már magad plez
2018. jan. 22. 16:51
 29/30 anonim ***** válasza:
75%

"egy helyen azt olvastam,hogy Edison 3 hónapot járt iskolába. "

A dédnagyapám meg sosem járt iskolába.

Mégis tudta mikor kell vetni, aratni, palántázni. És hogy kell bordói levet készíteni a szőlőre. A szüleitől tanulta. Én természettudományi karon végeztem, de még engem is lenyűgözött, amikor nyári éjjelen felpillantott az égre, és a csillagok állásából (negyedórás pontossággal) megmondta hogy mennyi az idő.

Szóval a józan paraszti ész, és az intelligencia, a jó megfigyelőképesség, és a helyes következtetések ez mind csodálatra méltó. Tanulható, elsajátítható. De nem biztos, hogy az iskolában osztogatják...

2018. jan. 23. 09:55
 30/30 Farkas999 ***** válasza:
100%
Keress egy problémát, amely érdekes számodra. Nézz utána, hogy van-e rá valamilyen megoldás. Ha van, akkor törd a fejed, hogy hogyan lehetne egyszerűbben, gyorsabban, olcsóbban, kevesebb energiával, kevesebb munkával, kevesebb emberrel, környezetkímélőbben megoldani. Ha rájössz, akkor már fel is találtál valamit. Ásd bele magad alaposan a témába, nézz utána, hogy ne találj fel olyat, amit már feltaláltak. Ha minden oké, akkor keress egy felnőttet, aki segít szabadalmaztatni. Sok sikert!
2018. ápr. 16. 17:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!