Rákos hús fogyasztása potenciálisan megnöveli a rák kialakulásának kockázatát?
Nagyon sok médiából hallok arról, hogy úgy állítják be a rákos állat fogyasztását, mintha az betegséget hozna létre az emberi szervezetben. Én magam úgy tudom a rákos sertés feldolgozva nem adódik át a rákja az emberre. Lehet tévedek ?
Gyakorlatilag, ha nem tesz beteggé a rákos állat húsának fogyasztása, akkor ha kivágják belőle a rákot miért baj, hogy ugyanúgy fogyasztják az emberek. Nyílván beleteszik mindenféle felvágottakba, amiket megeszünk. Ez miért baj ? Betegek leszünk tőle? www.origo.hu/itthon/20180103-egy-hentes-vallomasa-rakos-hust-adunk-el-minel-olcsobb-a-hus-annal-valoszinubb-hogy-rakos.html
A lelkiállapot is lényeges ahhoz hogy a rák kialakul-e. Ha lelkileg kiválóan érzi magát az állat vagy ember, akkor az immunrendszere is erősebb és időben elpusztítja a rákos sejteket, mielőtt azok szaporodni tudnának. Például a tanyasi jellegű szülői házunknál a szabadon és boldogan kapirgáló tyúkok közt miért nem volt egyetlen rákos sem? Míg a bezárva, összezsúfolva és stresszben tartott állatok esetében meg van.
Ilyen állattartásra gondoltam, még ha nem is húsállat példa:
https://www.youtube.com/watch?v=AN9vqza6_pM
Nem ugyanaz mint például ez:
A rákos állat húsa az arra jellemző vegyületeket is tartalmazhat. Például stresszhormonokat. Vagyis nem olyan hormonokat amit esetleg kívülről adtak neki az emberek, hanem ami a betegsége miatt termelődött benne.
És vajon miért fordul meg sokunk fejében az hogy ki kéne vonulni a társadalomból önellátónak? Az az életmód egészségesebb táplálék előállítását is jelenti.
Nem vagyok szakértő, de én úgy tudom, hogy közvetlenül maga a rákos sejtszövet elfogyasztva nem emeli a rák kockázatát. Ez nem fertőző betegség, a hibás működésű sejtek megemésztődnek, nem osztódnak tovább, vagy ilyesmi.
Közvetve lehet probléma, ahogy írtátok az előző válaszolóval, tehát a rák kialakulásának a kiváltó oka kerülhet át, ha az anyagi jellegű. (Pl. vegyszer, hormon, stb.) Ha pl. röntgensugárzás érte az állatot, akkor az nem fertőz.
Mitől okozna rákot? Egész sejtek egyrészt nem szívódnak fel a beleidből, másrészt nem hiszem hogy emberi szervezetben szaporodni is tudnának ha fel is szívódnának.
Az a válasz igaz hogy hacsak nem fürdött szennyező anyagokban és nem attól rákos, akkor a szennyező anyagok okozhatnak problémát...
Ez a gondolat az oktatásunk csődje.
Nem élünk már az őskorban, ahol az embereknek fogalmuk sem volt, hogy mi történik körülöttük, és mi mitől van!
Amúgy nem lehetetlen, hogy egy rák fertőzzön: lásd pl. a tasmán ördögöket.
De ők nem eszik meg egymást, hanem megharapják, így közvetlenül a vérbe kerül a rák!
De még ez is csak egyszer sikerült, mivel egy MÁSIK ember rákja idegen test neked, amit az immunrendszered 2 perc alatt hatástalanít! Ez ugyanígy van a tasmán ördögöknél is, csak ennek az egyetlen rákos sejtnek sikerült ezt idáig kicseleznie.
Ráadásul ez azonos faj. Vagy te embert eszel?
Kicsit off..
Először azt akartam írni, hogy a húst úgyis valamilyen módon fertőtlenítik, főzik vagy ilyesmi, hiszen amúgy a lakosság fele férges lenne. (A párizsit pl. nem főzzük meg otthon.) Szóval a rákos sejt elvileg nem lehet életképes már a tányérra kerüléskor sem.
De aztán a különféle modern járványok jutottak eszembe, amikor (ritkán) szárnyas vagy marhahústól emberek fertőződhetnek meg. Igaz, az általában vírusos.
De akkor most nem értem, azok a kórokozók miért nem pusztulnak el?
...Közben rájöttem: A felvágottakat gondolom főzik, a darabolt, pultos húsokat valószínűleg nem.
:)
És még egy kiegészítés; ami főzve sem pusztul el az a prion.
Amúgy jogos, - a hentesnél előírás, hogy ha a tőkehúsos pultból a hentes átmegy a csemege (párizsis) pultba, akkor fertőtlenítő kézmosás után teheti ezt meg.
A csemege pultban lévő termékek közvetlenül fogyaszthatóak, mert hőkezeltek. Lángolt kolbász, párizsi, virsli.
A tőkehúsok viszont fertőzőek lehetnek, de ezeket úgyis hőkezeljük, sütjük vagy főzzük. Még a kés sem vihető át egyik pultból a másikba (legalábbis a KÖJÁL becsukná az üzletet, ha látna ilyet).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!