Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Időutazási kérdés (részletesen...

Időutazási kérdés (részletesen lenn). Ti mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Megpróbálok érthető lenni.

Van egy férfi, aki visszautazik az időben 2150-ből 2015-be, ahol egy ideig egyidőben él nagyapjával. A nagyapónak még nincs gyereke.

A férfi megöli a nagyapját, mivel nem tudta, hogy ki is ő.

Vagyis a nagyapának még nem volt gyereke, ezért a férfi apja nem születik meg, szóval a férfi sem.

Viszont akkor a férfi kitörlődik a létezésből.

Na már most, a nagyapja 2015-ben még él, csak a gyilkosság előtti időkben.

Azonban mi a helyzet akkor azzal a ponttal, amikor megtörténik a gyilkosság? Az a pont fix pont vagy egy meg nem történt pont és ugyanúgy megszülethet a nagyapa fia és annak fia, a férfi, aki megölte a nagyapját?

Ti nektek mi az okfejtésetek és véleményetek?

2018. jan. 3. 14:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nem lehet időtutazni. Mese, amiből filmeket csinálnak és pénzt keresnek a sok agyatlanból.
2018. jan. 3. 14:57
 2/12 anonim ***** válasza:
74%

Mit is jelentene az időutazás?

Minden eseményt visszafordítasz. Pontosabban saját magad körül valami képzeletbeli burkot képzel, tehát csak a körülötted lévő univerzumban fordítod vissza az időt. Ilyenkor te már megszülettél és felnőttél, tehát ha megölöd a nagyapádat csak azt éred el, hogy nem születik belőled még egy.

2018. jan. 3. 15:29
 3/12 A kérdező kommentje:
2.Ez egy egész jó elképzelés. Tetszik.
2018. jan. 3. 15:49
 4/12 Shai-Hulud ***** válasza:
87%

Ez az időutazás-paradoxon, vagy időparadoxon.

Azt szólom hozzá, hogy ez egy már régóta ismert paradoxon, és vannak hipotézisek a feloldására. De amíg ténylegesen nem tudunk időutazni, addig kísérletileg egyik hipotézist sem tudjuk bizonyítani.

[link]

És természetesen lehet még sok-sok szintén bizonyíthatatlan hipotézist kiagyalni... de felesleges.

2018. jan. 3. 16:06
 5/12 anonim ***** válasza:
Ez időparadoxon, a jelenből kell megvizsgálni a kérdést. Mondjuk a jelen a 2015-ös év. A nagyapa él, tehát nincs időutazás mert ha lenne akkor megölné egy olyan személy aki meg sem születik. SOHA NEM FOG TUDNI IDŐUTAZNI SENKI!!!
2018. jan. 3. 16:33
 6/12 anonim ***** válasza:
77%
Nem létezik a jövő. Építjük kérem várjon.
2018. jan. 3. 16:51
 7/12 2*Sü ***** válasza:
88%

A lényeget már elmondták. Időutazás jelenlegi ismereteink alapján nem lehetséges, de minimum nem megfigyelhető jelenség, így a törvényszerűségeit sincs miből levezetni. Innentől kezdve lehet fantáziálni, meg teóriákat gyártani, csak minek…

Amit még hozzá tudok fűzni a témához, az ez:

https://www.youtube.com/watch?v=lPipSO7T61M

2018. jan. 3. 18:38
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Imádom ezt a témát, mindent megnéztem róla a legostobább filmektől Einstein relativitás elméletéig.

Az elméleti fizikusoknak (és nekem is) az a véleményük, hogy

1. Nem lehetséges utazni az időben

2. Ha majd lehetséges lesz, akkor sehogyan sem tudjuk megváltoztatni a jelent a múltban.

3. Ha mindenáron megpróbáljuk, akkor ezt a fizikai törvények meg fogják akadályozni.

4. Ha ezt is megpróbáljuk kijátszani, akkor A: Nagy baj lesz, B: Nem tudjuk, hogy mi lesz.

5. Párhuzamos univerzumokat hozunk létre, amiről megint csak nem tudunk semmit. És lehet filozofálni a végtelenségig.

2018. jan. 3. 23:45
 9/12 Tislerics Máté ***** válasza:

Az időutazás minden bizonnyal kivitelezhetetlen: A természeti jelenségek lezajlanak és ezeket meg lehet figyelni. Nem azonnal történik minden, hanem idő kell mire megtörténik bármi átalakulás, változás az univerzumban. Tehát lehet időről beszélni, de ez nem egy megfogható tárgy vagy közeg. A tér a "közeg"! Abban lehet is utazni gond nélkül.

Tézisek azért vannak: pl. a hipertérben való utazás, vagy az egész univerzum minden jelenségének visszaforgatása vagy felgyorsítása. Ezek eléréséhez, valahogy ki kéne lépni a fizikai térből és "kívülről" kéne irányítani a dolgokat. Ez jelenleg megvalósíthatatlannak tűnik.

Ráadásul a múlt meg a jövő alapvetően nem is létezik. Csak a jelen! A múltra vissza lehet emlékezni, vagy visszanézni a dokumentációját, (pl. fényképek) A jövőt meg előre lehet jelezni, amennyiben a tudomány ezt lehetővé teszi. Tehát nincs olyan, hogy a múltban "vagyok".

Ily módon kijelenthető szerintem, hogy nem történne semmi furcsa, ha megölnéd az illetőt. Meghalna és kész, te meg élnéd tovább az életed. Más jövő alakulna ki mint ahonnan visszajöttél, de az már más téma.

2018. jan. 4. 10:17
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

A kérdezőnek (és másoknak) attól lehet ilyen problémája, mert az egészet úgy képzelik, mint egy térbeli utazást, azt képzelik, az idődimenzió ugyanolyan, mint a térdimenzió.

Például, vagyok aki vagyok, kinézek valahogy vannak bizonyos képességeim. Aztán hoppá, 100 évet visszamentem. Nem számít a technológia, csak az, hogy ott ismét ugyanaz vagyok, az ottani világ az,ami 100 évvel ezelőtt van, stb. És én ott nekiállok ténykedni.

Azt a kis apróságot nem nézem, mert észre se veszem, hogy a 100 évvel ezelőtti valóságban én nem vagyok. Ha tehát "odamentem" az nem "az" a 100 évvel ezelőtti valóság. Ez az a valóság, amelyben "én vagyok".

2018. jan. 4. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!