Mit jelent pontosan a tér, idő fogalma, és a tér idő utazás, valamint a tér görbület és az idő le lassulása?
Figyelt kérdés
Tudom itt mi emberek a földön az időt, évet számítjuk már lassan 2018 éve, de itt az 1 év , ami azt jelenti , hogy a föld a napot kerüli meg , tehát ha valaki pl 20 éves, akkor mióta él a földön, azóta 20-szor kerülte meg a föld a napot. De ha kint lenne valaki egy világűr utazáson, akkor már nála így ilyen formában ezt a 1 évet nem tudjuk nála mérni, de attól még neki is ugyan úgy öregedni kellene , mint bárki másnak. Tehát pl ha pl valaki el érne a fekete lyuk belsejét, azt mondják a fekete lyuk közelében, mivel a fekete lyuknak iszonyat erős a gravitációs ereje , így előtte az idő le lassul , és a tér el torzul. De én ugy gondolom ettől nem lesz valaki fiatalabb földi 20 év után se , vagyis inkább ugyan olyan idős lesz , mintha a földön lenne , csak pl tegyük fel a fekete lyuk közelében 1 óra, az itt földön már lenne 1 év. Tehát ugy is lehetne mondani , hogy ott valaki óránként öregedne 1 évet. Igazából azt mondják, és ez sztem egy hatalmas hülyeség, hogy ha valaki pl 20 évig lenne kint űr utazáson, és vissza térne a földre 20 év után, ő 20 évvel fiatalabb lenne. Ti mit gondoltok , mit jelent ez a tér, idő fogalma pontosan a tudósoknál?2017. dec. 21. 13:04
1/7 anonim válasza:
Az, hogy te mit gondolsz, senkit nem érdekel.
Ezt a jelenséget már kimérték, és igen: mindenkinek másképp telik az ideje, aki gyorsan megy vagy erős gravitációban van.
Ha te ezt nem hiszed el, az a te korlátod, miután már köznapi eszközök is így működnek, és repülőn, űrhajón, részecskegyorsítóban is kimértük.
2/7 A kérdező kommentje:
Igazából fent le írtam miért cáfolom ezt. Tegyük fel az ember szíve kb 1,5 milliárdot dobban átlagosan az élete során , és szerintem egy erős gravitációs mezőn se fog tudni sokkal többet verni , mert egy idő után az emberi szív is el használodik , és ez az idő korlát átlag 70-75 év a földön. Máshol is ennyit bírna, mitől bírna többet máshol a világ űrben? Mert pl az ember idejének az élet tartalmát mérhetjük akár ehez is.
2017. dec. 21. 20:16
3/7 anonim válasza:
Senki sem mondta, hogy az ember szíve többet fog verni. Itt arról van szó, hogy amíg az egyik helyen lévő ember szíve egyet ver, addig egy másik helyen lévő szíve mondjuk 2-t. Az utóbbi nyilván "gyorsabban" él, előbb hal meg. De egyik sem él "többet" a másiknál.
4/7 A kérdező kommentje:
Igen. Erről beszélek én is. Csak azt is írtam, hogy akkor pontosan mit jelenthet a tér -idő az univerzumban, és mit a száraz földön?
2017. dec. 22. 01:20
5/7 A kérdező kommentje:
Tehát mi ennek az egésznek a lényege
2017. dec. 22. 01:21
6/7 anonim válasza:
Azt, hogy nincsen abszolút idő.
Mindenhol, mindenkinek más az ideje. Csak normál körülmények között ez nem feltűnő.
Még egy: NEKED mindig ugyanaz az időd, soha nem változik. Mindenki másnak változik hozzád képest, és ezt mindenki így éli meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!