Tudnátok segíteni? Kémia :o
Hogyan különítenéd el...
a, Réz-jód keverékéből a rezet
b, Réz-jód keverékéből a jódot
c, a cukor-kén keverékéből a cukrot
d, a cukor-kén keverékéből a ként
A Válaszokat előre is köszönöm :3
Gondolkodj oldásban. Mi mit oldana?
A réz-jód keverékben a jód az ami oldható.
A kén-cukor keverékben a cukor és a kén is oldható, csak nem ugyan abban az oldószerben.
A cukoresetén az gondolom ismerős hogy vízben oldódik.
A jó hírem hogy a kén nem.
A kén esete már kevésbé ismert, ezért leírom: apoláros, aromás oldószerekben oldódik, azokban is csak közel a forrásponthoz, és nem nagy mértékben.
Pl Szén diszulfidban.
Vagy amik hétköznapibbak, benzin, vagy toluol (a toluol benne van rengeteg oldószerben).
Nem, a jódot még ráhagytam a kérdezőre, azt neki kell megkeresnie.
Plusz még rá kell jönnie hogyan szedje ki az oldatból a cuccot :D
Mojjo, te is tudod, az iskolarendszer gagyi, és sokak eleve motiválatlanok a jövőbeli terveik kapcsán a kémiához.
A kérdező kb 7-8 osztályos lehet, akit nem érdekli a kémia. Szerintem semmivel nem lett szegényebb a kérdező.
Sőt, mikor én voltam 7 osztályos, és itt tettem fel kérdést a halmazállapotokkal kapcsolatban, ott olyan jó válaszokat kaptam hogy azóta is emlékszem arra mi miért olyan halmazállapotú amilyen. Nem a zokniszandálos Mariann néni kémiaóráján tanultam meg ezt se....
Jaaaa, jóóóó értem.
Azt hittem a szokásos "oldja meg ő a házit" dolog :D
Amúgy a mémet amikor megnyitottam ugyan olyan hangon olvastam fel mint a sorozatban. YEEEEEAAAAAAHHH
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!