Létezik spiráláram?
Hm, lehet, hogy túl paranoiás vagyok, de az utóbbi években túl sok találmányról derült ki, hogy hoax, ami úgy indult, hogy csodálatos tulajdonságai vannak, de a működésnek még a vázlatos leírása is titok.
Maga a spirál szó nem mond el semmit, saját ötletében mindent úgy hívhat, ahogy akarja. Nekem spec tippem sincs, mit takarhat a spirál szó az áramformára.
Lehet, hogy alaptalan, de én erősen szkeptikus vagyok ezzel.
Széles-féle csodaenergia-szaga van.
Nem tudom, szerintem ha egy vezetéket felcsavarunk spirálba, és a két vége közé feszültséget kapcsolunk, akkor spirál alakban fog folyni az áram.
Másrészt például a legtöbb függvénygenerátoron van háromszögjel is, ami se nem szinuszos, se nem négyszögjel. Ilyen feszültséget is kapcsolhatunk a két vége közé.
(Hogy mire egy ilyen, arra így kapásból nem sok ötletem van, de minden további nélkül létezhet.)
Google első találata: [link]
Részletek a cikkből:
"A transzverternek elnevezett készülék 24 voltos egyenáramból váltóáramot állít elő, melyről működtethetők a mindennapjainkban megszokott 230 Volt/50 hertzes elektromos hálózatról üzemelő villamos gépek is." Akkor hálózati feszültséget állít elő, mert másról nem üzemeltethetők ezek az eszközök!
"Az új áramátalakítóról működtethetők a számítógépek, a televíziók, a rádiók, az izzólámpák, a fénycsövek, sőt a tapasztalatok szerint a berendezések hatásfoka látványosan megnő." Hogyan kell érteni mondjuk egy számítógép látványos hatásfok javulását? Gyorsabb rajta az internet, ha erről a feszültségről jár?!?
"A feltalálók szerint a készülékkel 30 százalékos energia-megtakarítás érhető el." Ha rá kapcsolok egy főzőlapot, akkor 30%-kal kevesebb energia kell ugyanakkora fűtési teljesítményhez? Gyanítom, a villanyórával MÉRHETŐ teljesítményfelvétel lesz kisebb, már ha egyáltalán, de ez egy régi trükk...
" A transzverter további előnye, hogy a mérések szerint rádiófrekvenciás zavarokat nem okoz, közvetlenül rá lehet csatlakoztatni az elektromos hálózatra és áramkimaradáskor azonnal átveszi annak szerepét." Csoda, hogy a rákot nem gyógyítja!
"Egy másik kifejlesztett készülék a mágneses motorgenerátor, amely alkalmas a mechanikai energia mellett villamos energia termelésére is." Ezt szinte már vártam!
"Csefkó Pál Tamás kifejtette: szintén az új felfedezés alapján olyan fénycsőgyújtó elektronikát sikerült kifejleszteni, amely a már kiégett, de le nem gázosodott fénycsövet is képes üzemeltetni vibrálástól mentesen, sőt a hagyományos fénycsövekhez képest szabályozható fényerővel. A fénycsövek teljesítményfelvétele kisebb mint a hagyományos feszültségtáplálás esetén." Na, majdnem gyógyítja a rákot!
"Jelenleg tőkebefektetőket keresnek, mivel a sorozatgyártáshoz szükséges zöldmezős beruházás üzleti és marketing tervével már rendelkeznek. Számításaik szerint várhatóan az észak-alföldi régióban megvalósuló új üzem 300 millió forintba, a gépészeti berendezések 100 millió forintba, míg a forgóeszközök beszerzése 200 millió forintba kerül." Ja, kellene 600 milla? Abból már el lehet éldegélni, ha mégsem jön össze mindaz amit itt összezagyvált!
Szóval a spiráláram csak a "feltaláló" csavaros elméjében létezik, és szinte biztos, hogy rengeteg haszna van. Mármint Csefkó úrnak van/lesz belőle haszna, másoknak meg kára, de ez így szokott lenni...
Ez egy kamu ember.
Ha olyan szakmabeli olvassa a szövegeit, aki elektromos áramköri jelenségekkel alaposan tisztában van, az észreveheti, hogy milyen laikus elszólásai vannak. Ami persze tökéletesen alkalmas a laikus emberek bekábítására.
Nem véletlen, hogy ennyi év alatt sehová sem jutott.
Szélhámos, elmebeteg, szerintem.
Mondják, hogy a zsenit nem sok választja el az elmebetegtől. El is hiszem, de egy ponton valahol mégis elválnak egymástól: egyikből zseni lesz, másikból idióta lesz.
"Nem épült üzem
Korszakalkotó felfedezés született, amelynek révén 30 százalék áramot lehet spórolni – jelentette be 2004-ben az Energitec Egyesület. Ez a „semleges áram, amely nem 50 hertzes, nem sinusos görbéjű, ám, hogy milyen, az a szabadalmi titok része”. Többet sajnos azóta sem tudtunk meg, pedig a felfedezés jelentőségét a Déry, Bláthy és Zipernowsky-féle transzformátor feltalálásához hasonlították – híres magyar találmányokra hivatkozni ilyen híreknél pedig mindig jó recept. Pár hétre rá a Népszabadságban Csefkó Pál Tamás ismertette az ehhez a „tudományos áttöréshez” kapcsolódó találmányt, a transzvertert, amely az inverternél hatékonyabban állít elő váltóáramot egyenáramból. Rögtön be is jelentették, hogy 300 millió forintos beruházással új elektrotechnikai üzemet építenek Nyírbélteken, de ebből sem lett semmi.
A befektetők világszerte a legjobb lehetőségeket válogatják ki, elektroautó-fejlesztésből pedig sehol sincs hiány. Sőt, széria e-autók is kaphatók szép számmal már 8 millió forintért is. A Solo esetében annak 600 kilogrammos súlyát hozzák fel előnyként, de ehhez drága kompozitból kell gyártani, és az alkatrészeket is drágábban kapja meg, mint egy globális nagyvállalat. Ezek után felmerül, megérte-e a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatalnak 126 millió forintot fordítania a prototípus elkészítésére a Baross Gábor Program regionális innovációs fejlesztések alapjából, hiszen 2008 óta nem sikerült továbblépnie a cégnek."
Egy másik cáfolat:
A befektetőknek, nem a gyártás kell, a találmányt szeretnék lenyúlni. Az egyszeri pénz a szabadalomból, nem kell nekik a gyártási macera.
Szerntem a spilár áramot a térben kell elképzelni. A sinus, nem csak +, 0,- irányú, hanem erre 90 fokos is lehet, de lehetnek fáziseltolások is. Sőt a térben az időtengelyre vetitve több sinus is létezhet.
Na ez a találmány, ezt találd ki, hogyan lehet a térben egy időben több sinus. Olyan, mintha a drótban lenne egy cső, de ez sem igaz. Ha fáziseltolások vannak, akkor valamilyen frekivel rengeteg 0, illetve csúcs állapot is letet.
A drót távoli végén szintén kell egy 230V/50Hz-átalakitó. Amely a mi elavult kütyüinket táplálja.
Közben eszembe jutott egy, talán jobb megközelités: ha szembenézünk egy felénk haladó nyílvesszővel, akkor a hegye egy pont, de a pontból fel, le, jobbra, balra látjuk a "tollakat", a toll magassága az amplitudó. De a vessző forog, az időbeli mozgása a tollakat nézve spirális utat tesz meg. De lehet tollakat, amplitudókat 45 vagy kisebb foktávolságra is betenni. Ettől lehet jobb a spiláris áram hatásfoka.
Tehát, ha nézzük a drót keresztmetszetét, akkor nem pulzáló -, 0,+ átmeneteket látunk, hanem az egész keresztmetszeten, az amplitudók számának megfelelő, talán az egészet kitevő árammal kell számolni, mely közelithet az egyenáramhoz. Talán forgó mágneses térrel lehet ilyen mozgásra kényszeriteni a haladását. De nem az, mert a spilár áram transzformálható.
A Csefkó Úrat ne cikizzétek, sok feltalálot, találmányt tettek a süllyesztőbe, mert nem volt érdekük a bevezetése. Nagyon sok tanult ember nem tudja elfogadni a másként gondolkodó társainkat, azért, mert ragaszkodnak a tankönyvekhez.
- Ha a villanyóra 30%-al kevesebbet mutat, akkor az valódi csökkenés
- Transzverter: van ilyen készülék, szünetmentes táp a neve
- Motorgenerátor: az állandó mágnesű motor áramot termel, generátor a neve
- Fénycső: lehetséges a kiégett fénycsövet nagyfrekvenciás generátorral működésre bírni, 40 éve be is mutatták a Deltában ...
- Spiráláram: mennyi a belépődíj egy előadására ? :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!