Egy nap hány gondolata van (nagyságrendileg) egy embernek?
Ha a sorban előtted elkezdenek fékezni az autók, és mind az ötvennek felvillan a féklámpája, az vajon ötven gondolat, vagy egy? És ha még az eső is esik, és látod megjelenni az esőcseppeket az ablaktörlés előtt, akkor minden esőcsepp beütés egy gondolat, vagy sem. Amúgy a periférikus látásoddal látod az út széli gyalogosokat is, meg a fél várost.
De, hogy feldolgozod-e az összes bejövő információt vagy sem...
Ahhoz, hogy a fékre lépj, elég az előtted haladó autó mozgását és féklámpáját figyelned.
[Az ötvenezer gondolatot őszintén kevesellem. Az emberi elme maga a gondolatok Kilimandzsárója.]
Köszi a válaszokat. Mitől szemfényvesztő?
Van amikor zöldségeket mond azt látom.
Már elnézést, hogy nem a kérdésre válaszolok elsőként, de az ilyen motivációs trénerek számomra is kicsit "furcsák". Gyakorlatilag a semmin keresnek pénzt. Az ilyen önjelölt próféták ráállnak egy olyan emberi rétegre, akik kicsit szerintem bizonytalanok saját magukban és valami csoda szerűt várnak egy előadástól vagy majd megváltozik az életük, stb. Gátlástalan piócák.
Szerintem is az 50.000 egy kicsit kevés. Meg tulajdonképpen mi is a gondolat? Ha van már rá egy megfogalmazás, akkor onnantól lehet vizsgálni. Az, hogy a mondandómat ide begépeltem, már az közben is legalább annyi gondolat végig futott a fejemben, és durván 5 perc telt el. Végig gondoltam, hogy mit akarok leírni, milyen formában, hogyan, milyen helyesírási szabályokat kell betartanom, hol, melyik gombot kell lenyomni a klaviatúrán, már a mozgással is rengeteg gondolat átsuhan az agyamon. Plusz miután leírtam, még mélázok rajta egy kicsit, hogy helyes-e szerintem amit írtam, meg javítgatok benne ezt azt.
Szerintem is kevés az 50.000, de nyílván ahhoz, hogy mondjon valami hangzatos hülyeséget, amivel megfogja a figyelmedet, ahhoz elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!