Ti a fizikát vagy a kémiát szeretitek jobban?
Én a kémiát.
Nekem könnyebb megérteni, hasznosabbnak látom.
A kémia olyan dolgokra tanít, hívja fel a figyelmet, amit nem látsz, míg a fizika tök egyszerű dolgok, csak mindennek 30 féle nevet és 5 féle számítási módot adnak, szerintem ritka egy bosszantó tantárgy.
Hangsúlyozom:SZERINTEM. Nem nézek furcsán senkire, ha szereti, de én a fizikát utálom majdnem a legjobban minden tárgy közül.
Szerintem már a kinematika is sokszorosan bővebb az egész kémiánál zakkumpack.
(persze az [link] -ben leírt effekt is szerepet játszik.. valamennyire)
Ja, a fizikát szeretem.
A kémiát nem.
A fizika azért jó, mert ott lehet kreatívan, frappánsan gondolkodni már kevés alapismerettel is. Van mit kitalálni, megfejteni.
A kémia tele van öncélú elnevezésekkel, kevés logika van benne, és túl sok megjegyeznivaló. Sokat kell magolni, főleg a szerves kémiában. Egy csomó jelenség nem kitalálható, csak megismerhető, hogy úgy van.
Nekem a fizika a top2 tárgyban volt mindig, a kémia meg az utsó 2-ben a történelemmel együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!