Az óceánok, tengerek tényleg annyira szennyezettek műanyagtörmelékkel, hogy nem tanácsos tengeri halakat (főleg a nagyobb testűeket, mint pl. tonhal) enni, mert könnyen lehet, hogy a húsukkal együtt egészen apró méretű műanyagdarabkákat is lenyelünk?
1: csak szólok, hogy ezeket műanyagokat tipikusan NEM a ragadozó halak eszik meg.
2: EMBER!
Mit csináltál te az iskolában, mikor az emésztést tanították?
Te tényleg úgy képzeled, hogy a halakban az IZOMBA beépülhetnek műanyagdarabok?
Vagy te megeszed a hal gyomortartalmát is? Mert az viszont eléggé gyomorforgató így.
Isten bizony nem tudom, milyen koncentrációjú gyomorsava van a tengeri halaknak, de gyanítom, hogy nem nagyon lehet erősebb a szárazföldi fajokénál, lévén elég sokat találkoznak vízzel nyeléskor.
Nem hiszem, hogy valami iszonyat mennyiségű méreganyagot tudnának kiemészteni a lenyelt műanyagokból.
A nanoszemcsés műanyag-hulladék jelenléte már tényleg probléma lehet, az bizony be tud kerülni akár a halak ereibe is, onnan meg belénk.
Itt sem a mérgezési hatás lehet a domináns, inkább az, hogy ezek a szennyezők milyen szinten tudnak rákot, érelzáródásokat okozni.
A tengervízben oldott nehézfémek az igazi mérgezés-veszély probléma.
Személyes véleményem szerint egy saját fogású dunai ponttyal készült halászlé minimum ilyen eséllyel lehet problémás.
Ugyan vannak tengerrészek, ahol tényleg magas a nehézfém-tartalom, az onnan származó halak LEGÁLIS úton nem is kerülhetnek forgalomba ellenőrizetlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!