Az ősemberek fizikálisan erősebbek voltak a mai embereknél?
Szerintem ez egyértelmű. Hány mai ember tudna puszta kézzel vagy max egy hegyes bottal megölni egy oroszlánt? Vagy ha megölni nem tudja elfutni előle? Alapból teljesen más volt az életmódjuk, aki nem volt elég jó fizikumú az egyszerűen meghalt. A nők is km-eket gyalogoktak, cipelték a gyerekeket, élelmet. Náluk is, aki túl gyenge volt az nem tudott szülni, tehát meghalt.
Ha arra gondolsz, hogy lehet e egy mai ember olyan erős, mint egy ősember volt akkor szerintem lehetséges, ha hasonló életmódot folytatna. De az állatvilágban az ember nem számított valami erősnek szerintem régen sem ezért kezdett el gondolkodni. Fegyverek, csapdák, taktikák nélkül csak a testi erejükkel nem hiszem, hogy sokáig életben maradtak volna.
Az ősemberek valamivel kisebbek voltak nálunk, a rossz életmód miatt, és ezért gyengébbek is egy EDZETT mai embernél.
Az adottságaik ugyanazok voltak - szóval, ha ma nevelnél fel egy ottani csecsemőt, ő teljesen olyan lenne, mint a mai emberek.
Igen, ez így volt.
De már mondtam, hogy az egy másik faj volt! Ráadásul nem is az ősünk (csak pár gént kaptunk tőle, mert kereszteződtünk).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!