Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az ősemberek fizikálisan...

Az ősemberek fizikálisan erősebbek voltak a mai embereknél?

Figyelt kérdés

2017. dec. 2. 23:49
1 2
 1/14 anonim válasza:
100%
Igen
2017. dec. 3. 00:24
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Az átlag mai embernél biztosan. Vélhetően azért, mert kevesebbet mentek kocsival, mint gyalog, nem az irodában ültek, hanem a tigris elől futottak, és úgy általában véve is megerőltetőbb volt a prérin élni, mint egy panelban, ahol még lift is van.
2017. dec. 3. 00:28
 3/14 anonim válasza:
7%
Egy spártai teljes menetfelszerelésben lefutotta volna Usain Boltot 100m-en.
2017. dec. 3. 01:06
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Pont most volt erről egy cikk az Indexen:

[link]

több fizikai munka -> erősebb fizikum

az eredeti cikk:

[link]

2017. dec. 3. 01:27
 5/14 anonim válasza:
83%

Szerintem ez egyértelmű. Hány mai ember tudna puszta kézzel vagy max egy hegyes bottal megölni egy oroszlánt? Vagy ha megölni nem tudja elfutni előle? Alapból teljesen más volt az életmódjuk, aki nem volt elég jó fizikumú az egyszerűen meghalt. A nők is km-eket gyalogoktak, cipelték a gyerekeket, élelmet. Náluk is, aki túl gyenge volt az nem tudott szülni, tehát meghalt.

Ha arra gondolsz, hogy lehet e egy mai ember olyan erős, mint egy ősember volt akkor szerintem lehetséges, ha hasonló életmódot folytatna. De az állatvilágban az ember nem számított valami erősnek szerintem régen sem ezért kezdett el gondolkodni. Fegyverek, csapdák, taktikák nélkül csak a testi erejükkel nem hiszem, hogy sokáig életben maradtak volna.

2017. dec. 3. 01:39
 6/14 A kérdező kommentje:
De pl.egy mai katona van olyan erős, mint az ösember?
2017. dec. 3. 12:30
 7/14 anonim ***** válasza:
84%
az "edzés" miatt voltak erősebbek egy ősemberek, egy jól kiképzett katona lenyomná őket
2017. dec. 3. 17:46
 8/14 anonim ***** válasza:
84%

Az ősemberek valamivel kisebbek voltak nálunk, a rossz életmód miatt, és ezért gyengébbek is egy EDZETT mai embernél.

Az adottságaik ugyanazok voltak - szóval, ha ma nevelnél fel egy ottani csecsemőt, ő teljesen olyan lenne, mint a mai emberek.

2017. dec. 3. 18:18
 9/14 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom,hogy a neandervölgyi pl.sokkal erősebb volt egy mai edzett embernél,de még egy nőstény is erősebb,izmosabb volt egy mai férfinál
2017. dec. 3. 20:25
 10/14 anonim ***** válasza:

Igen, ez így volt.

De már mondtam, hogy az egy másik faj volt! Ráadásul nem is az ősünk (csak pár gént kaptunk tőle, mert kereszteződtünk).

2017. dec. 3. 20:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!