Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha nyaktól felfelé életben...

Ha nyaktól felfelé életben maradna egy fej, akkor elvileg érezne v érzékelne bármit is (a hormon-és idegrendszer kiesésével)?

Figyelt kérdés
2017. nov. 4. 11:25
 1/10 anonim ***** válasza:
29%
Hol tudna még életben maradni egy fej, ha nem nyaktól felfelé? Szerintem gondold át ezt újra.
2017. nov. 4. 12:16
 2/10 anonim ***** válasza:
65%

Az idegrendszer nem esne ki, hiszen ott van az agyad, az agyidegek, a gerincvelőnek a nyaki része. Tehát elméletileg kellene látnia, hallania, ízeket / szagokat érezni, egyensúlyt erzékelni, a fej izmait mozgatni, stb.

Hormonoknak meg semmi köze ehhez.

2017. nov. 4. 13:16
 3/10 anonim ***** válasza:
86%

Az agy számára érkező külvilági ingereket érzékelte valami. Így például kéz híján esélyed sincs, hogy egy forró vasat érzékelje. Na persze ha a fejbőrödhöz nyomják, akkor igen. Mivel a fül és a szem a fejen van, a hallással és a látással nincs gond. A fagylalt ízét is éreznéd, de persze ha nyelni akarod, jönnek a gondok.

Itt persze erősen támaszkodtunk arra a kivitelezhetetlen feltevésre, hogy "életben maradna a fej".

2017. nov. 4. 16:24
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem kivitelezhetetlen, “csak” az agyat oxigén és tápanyagdús vérrel el kell látni, ami az agyi erek felhasználásával megoldható. A Szovjetunióban végezte kutyákon fejátültetéses kísérleteket, melyek ekvivalensek a kérdező kérdésével, hiszen természetesen semmiféle neuronális kapcsolat nem alakult ki a recipiens nyaki gerincveleje és az új agy között, de az új fej látott, hallot szagolt.
2017. nov. 6. 17:09
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Olvass utána C4 környéki gerincsérülteknek, hogy hogyan élnek, mit éreznek stb.
2017. nov. 7. 14:03
 6/10 anonim ***** válasza:
Ha nekem tanácsolod az tánaolvasást, köszi nem szorulok rá, hogy úgy modjam, nem csak láttam, de már “ettem is” ilyen betegeket, mivel intenives orvos vagyok.
2017. nov. 7. 21:25
 7/10 anonim ***** válasza:
6: nem neked szántam, hanem a kérdezőnek. De valószínűleg nem volt egyértelmű a válaszom, akkor bocs.
2017. nov. 8. 19:00
 8/10 anonim ***** válasza:
6.: Igazán arra akartam célozni, hogy ez szépen nagyon sok helyen le van írva, nem csak ott amit te is hivatkoztál a Szovjet kísérletek (és mik történtek amikről nem is tudunk). Igazán azt sem tudom, hogy a kérdező a nyaki gerinc szakasz melyik részére gondol, hogy sérül (ezért bátorkodtam egy C4-et feltételezni, mert ott már jelentős esély van az életben maradásra, míg a fölötte lévő szakaszokon történő sérülésnél egyre kisebb az életbenmaradás esélye).
2017. nov. 8. 19:07
 9/10 anonim ***** válasza:
73%
Én is a gerincsérültekre gondoltam a kérdés kapcsán. Meg arra, hogy vajon volt-e "korábbi élete" a fejnek? Úgy értem, tartozott-e hozzá valamikor test is, mert ha igen, akkor lehetséges opcióként a fantomfájdalmakat is meg kell említeni.
2017. nov. 9. 10:41
 10/10 jani273 ***** válasza:
0%
Ha a computer processor nem mukszik. mukszik a computer?
2017. nov. 10. 09:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!