Meg lehet valahol nézni, hogy melyik faj kb. mióta létezik maihoz hasonló formájában és, hogy mik lehettek az ősei?
Ha az emberről olvasok, ott általában le szokták írni a nagyon közeli felmenőket is.
De pl. ha orkákról vagy oroszlánokról lennék kíváncsi erre, akkor nem tudom, hogy visszamenőleg meddig találták már meg a maradványaikat.
Nagyon sok fajnak megvan a családfája fosszíliákban, az orka pl. ilyen, vannak leletek a szárazföldi ősről is.
Most igazán az a kérdés, mire mondod te, hogy még hasonló.
Mert ahogy megyünk vissza korban, egyre kevésbé hasonló. De megvan minden fejlődési lépcső.
Engem nem a szárazföldi ős érdekel, az már messze van. Hanem úgy értem mint pl. a homo sapiensnek a homo erectus. Vagy ahol szinte már el sem lehet különíteni, hogy nem ugyanarról a fajról van szó.
Az orkáknál pl. találtam egy olyat, hogy orcinus citoniensis, ami sokkal kisebbre nőtt, mint a mai orkák.
Az angol wiki tényleg többet ír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!