Van egy vizbontó száraz cella. Ami jelen esetben 1,5 ohm ellenállásu. Rá kötöttem a 230 voltos normál házi villanyáramot. Van egy volt és ampermőrő müszerem, ami ebben az esetben majdnem meggyúlt. Mi lehet az oka?
Közbe iktattam egy olyan müszert, ami a feszültséget lecsökkenti,ha akarom egész nullára és még egy egyenirányítót.És mégis amikor megtörtént még a villanyóra is zúgott bele, akkora áramerősség ment át a fogyaszton.Hogy lehetséges ez,hiszen a kütyüvel le lehet csökkenteni a feszültséget.Ha ugyanezt megtettem egy porszivo motorral, abban az esetben minden az elvártak szerint müködött.,vagyis a feszültség csökkentéskor a motor forgássa lassult, akár meg is állott, ha kevés volt a volt.Mi az oka ennek? A müszer a következő
Kiszámoltad mekkora lesz az áram az első esetben?
Elég nagy.
Minek kötsz rá egy vízbontó cellára 240V váltakozó feszültséget?
Vegyél egy 12V-os egyenáramú tápegységet azzal játsz akkor nem gyújtod fel a lakást.
Túl kicsi az ellenállása.
Használj valamilyen kisfeszültségű egyenáramú tápegységet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!