Meg lehet tudni, hogy hány hz a hidrogén atom rezgésszáma?
Szét lehetne-e így választani a levegő oxigénjét vagy nitrogénjét? :)
(Nem).
S nem mellesleg, tudod, hogy a durranógáz durran. Elektromos eszközökkel kell dolgozni... eszement veszélyes dolog ez!
"A rádióhullámra keletkező elektromos áram bontja a vizet. "
De tud akkora áramot előállítani egy rádióhullám, hogy szétbontsa a vizet?Ahhoz hogy úgy égjen mint ott a videón,szerintem,nagyon nagy áramra van szükség
A "rádiofrekvenciás vizbontás" létezik. Sós vízzel.
Ahogy a wikin olvashatod is (másik kérdésedhez írt válaszomban a link), a feltaláló bácsi munkásságát két tudós "felkarolta": vizsgálatokat végeztek, és ez egy szaklapban (Materials Research Innovations) ezt le is közölték.
A cikket magad is megnézheted, a másik kérdésednél linkeltem.
S mint a többi kérdésedre adott válaszainkból kitűnik: jó, hogy ilyent felfedeztek, csak éppen nem alkalmazható, mint már írtuk, mert 1, nem tudod szeparálni a hidrogént, 2, előbb robbansz fel vele, minthogy érdemileg tanulmányozhasd.
Az a nagy különbség ez, és Csefkó dolgai között, hogy ezt más, szakmabeli emberek is vizsgálták, igazolták, és természettudományos szaklapban is kijött (ami csak úgy jöhet ki, ha a szakma néhány elismert természettudósa előtte alaposan átnézi, javítja, ellenőrzi), míg Csefkó dolgait leginkább önmaga, meg a hazai áltudományok egyik főpapja, Egely ajnározzák.
Tudtommal egyiküknek sincsen egyetlen kutatása se természettudományos szaklapban leközölve - azaz igazolva. S ez árulkodó a szakmában.
Hidrogén oxigéntől leválasztására NEM kémiai úton egyetlen módszer jut eszembe, nyomás alatt acél membránra vezetni, azon csak a hidrogén diffundál át.
Csak nem túl gyorsan. És a membrán túloldalán tiszta hidrogéned lesz, de az "innensőn" továbbra is H2-O2 keverék, ami továbbra is veszélyes.
Nem tudom, el lehetne-e valahogy az oxigént úgy vonni oxidációra, hogy ne álljon elő robbanásveszélyes hőmérséklet. Talán valami erős redukálószeres oldaton átbugyborékoltatással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!