Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Légtisztító mohafal fél évre...

Légtisztító mohafal fél évre 6 millióért? Itt mindenkinek elment az esze?

Figyelt kérdés

[link]

"A 275 fa légtisztító erejét ötvöző mohafal péntektől 6 hónapon keresztül tisztítja a levegőt és csökkenti a levegőszennyezést a Kolosy téren."

Itt mindenki hülye?

2017. aug. 31. 21:28
 1/10 anonim ***** válasza:
Én 10 misiért is meg tudtam volna csinálni és egy misivel többet adtam volna vissza a polginak.
2017. aug. 31. 21:36
 2/10 anonim ***** válasza:

Dehogy!

Ebből a 6 millióból 5 és fél jó helyen van már.

A többiből meg vettek valamit, ami még akár hasznos is lehet.

2017. aug. 31. 21:37
 3/10 A kérdező kommentje:
Itt nem is a pénzen van a hangsúly, hanem amire szánják.
2017. aug. 31. 21:38
 4/10 anonim ***** válasza:

Engem is érdekelne legalább a hivatalos, sales-es hazugság erről a baromságról. Ennyit nem tudtak kiizzadni? Hova lesz a por, amit elfog? A szén-dioxidból nyilván a moha nő, tehát ha ezt csak egy kicsit is értelmes mennyiségben teszi, akkor napi x mázsa mohát le lehetne borotválni erről a cuccról. Gondolom ilyesmiről szó sincs.

Ezek már a látszatot is telibeszarják, még valami homeopátia-frekvenciaterápia-szintű ezós szöveget is lusták írni köré.

2017. aug. 31. 22:11
 5/10 anonim ***** válasza:

most nézem

"A 275 fa légtisztító erejét ötvöző mohafal"

vajon milyen ezt az "erőt" milyen mértékegységgel lehet felírni?

Egyébként igen

jaa és ennyiért csak bérlik.

ettől még egy miniszökőkút is jobban tisztítaná a levegőt (por) és árban se lenne sokkal drágább.

és abból a 6 hónapból a nagyja télre esik, amikor lecsökken a moha "ereje".

2017. aug. 31. 23:02
 6/10 anonim ***** válasza:

vajon milyen ezt az "erőt" milyen mértékegységgel lehet felírni?

Ha kiszámoljuk, hogy mennyi szén-dioxidot nyel el és cserébe mennyi oxigént bocsát ki, továbbá azt, hogy ebből a lélegzésével mennyit használ fel, akkor a hatásos termelést megadhatod akár mól vagy valami súlyegység/időtartam mértékegységben.

2017. szept. 1. 07:13
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

aham, csak kíváncsi vagyok hogy a 275 fa erejét hogy számolták ki, talán lombhullástól rügyfakadásig...

Mert ez a mohafal éves szintem max pár kg szenet köt meg.

2017. szept. 1. 08:55
 8/10 anonim ***** válasza:
....pár kg szenet köt meg évente
2017. szept. 1. 09:50
 9/10 EagleHUN ***** válasza:
100%

Kedves kérdező csak gondolj bele 275 fa mennyi CO2-t köt meg évente. Ahhoz mennyi vizet ad hozzá hogy szénhidráttá alakítsa. Hány tonna szénhidrát és abból cellulóz keletkezik akkor évente ennyi fában?

Ha ez a mohafal valóban ennyi CO2-t kötne meg milyen gyorsan kellene vastagodnia?

És itt bedőlt az egész, az anyagmegmaradás törvényével bizonyítottam hogy KACSA!

Ahogy sok előző utalt rá fölösleges pénzszórás, maximum szép.

2017. szept. 1. 11:59
 10/10 anonim ***** válasza:
23%

Ez igen, ámulok milyen okosak itt sokan.

Szerencsések vagyunk.

2017. szept. 1. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!