Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Egy ólom-ón ötvözet sűrűsége...

Nagyepf_MacGyver kérdése:

Egy ólom-ón ötvözet sűrűsége 8g/cm3. Hány tömeg% ólmot taretalmaz?

Figyelt kérdés
vettem haszalszathoz hasznalt 60 es 80 grammos tomboket es ha mindent jol mertem 8g/cm3 a surusege

2017. aug. 22. 21:55
 1/5 anonim ***** válasza:

Bocsánat, nem vagyok annyira jó kémiából, de én úgy számoltam több százalék párost végig próbálva, hogy körülbelül (nagyon jó közelítéssel) 40tömeg% ólmot, és 60tömeg% ónt tartalmazhat egy 8 grammos anyag darab.

Gondolom a tömeg% érdekelt.

2017. aug. 22. 23:13
 2/5 anonim ***** válasza:
Ó, bakker...De hülye vagyok, én úgy számoltam hogy egy köbcentin belül van a 8 gramm
2017. aug. 22. 23:15
 3/5 anonim ***** válasza:
Bocs, ehhez ma már fáradt vagyok.
2017. aug. 22. 23:16
 4/5 anonim ***** válasza:

Várj, akkor mégis jó. Összekevertem egy pillanatra hogy mihez mekkora mértékegységet írtál. Valaki megerősítene vagy cáfolna engem?

Nálam az a közelítőleg pontos érték úgy néz ki, hogy ha egy anyagdarabban 40m/m% ólom, és 60m/m% ón lenne , akkor az 7,9974 gramm/cm^3 sűrűségű lenne. Kerekítve tehát 8.

2017. aug. 22. 23:26
 5/5 anonim ***** válasza:

Az ón sűrűsége 7.31 g/cm^3, az ólomé 11.34

[link]

Sokkal több ón lesz benne, mert a 8 sokkal közelebb van a 7.31-hez.

[link]

x=17.12 térfogat%, ill. y=24.27 tömeg% lesz az ólom. (s a sűrűség ellenőrzése.)

2017. aug. 23. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!