Az univerzum gyorsuló tágulása fejthet ki valamilyen erőt az anyagokra?
Arra gondoltam hogy térgörbület lehet hogy nem is létezik csak kitaláltak mert ezzel jól lehet modellezni a gravitációt, de ettől még lehetne kitalálni mást is talán.
Ezért kérdem ami a főkérdésben van mert ha volna valami titokzatos részecske ami tömeget ad xbozont vagy mi xD akkor már rég kellett volna hogy találjanak mert sűrűn ott kell hogy legyen ez mindenhol mert a gravitáció is ott van mindenhol. Arra fogni hogy azért nem találtak még mert túl kicsi pedig mindig lehet annyiszor amennyiszer nem fognak ilyet találni. Így is nagyon pici az miket már megtudtak vizsgálni ezért valószínűbb kell hogy legyen hogy ez nem létezik.
Hasonló a gravitáció mint amikor ülünk egy autóban ami egyre gyorsul és ennek hatására hátrafelé húzó erő jön létre itt sincs értelme részecskéket keresni ami hátrahúz mert nem ez az okozója hanem az amibe benne vagyunk.
Ahogy az univerzumunkba is benne vagyunk ami mindenfele tágul ezért az erő talán itt is létrejön ami a kocsiban de mivel minden irányba tágul egyre gyorsulva ezért a húzó erő iránya amit kifejt arra ami benne van a tágulási irányainak az ellentéte. Ezért képes csomósodni az anyag az univerzumban pontokba.
Egyébként én nem értek hozzá csak volt egy ilyen ötletem ezért gondoltam rákérdek hátha lehet benne valami.
Egy korábbi kérdésnél találtam egy tudományos pontossággal fogalmazott meghatározást a tágulásra. Olyan szép, hogy idemásolom:
"Az Einstein-féle téregyenleteknek létezik olyan megoldása, amely esetén a térszerű metszetek térfogata időirányban növekszik. Ezt a természet ki is használja, amit egyszerűen csak az univerzum tágulásának nevezzük. Az univerzumban nem a galaxisok mozognak, hanem a téridőnek van olyan alakja, hogy a nyugalomban lévő galaxisok világvonalai széttartanak egymástól, azaz távolodnak. A galaxisok nem mozognak a térben, hanem a tér "nyúlik" a galaxisok között, az ebből eredő látszólagos mozgásnak nem szab gátat a relativitáselméletben szereplő fénysebesség korlát."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!