Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A csimpánzokból mi lehet...

A csimpánzokból mi lehet mondjuk 100 millió év múlva? (lent)

Figyelt kérdés
A minap olvastam (natgeo-n), hogy a Föld még legalább 1 milliárd évig lakható és ez idő alatt 23-szor alakulhatnak ki új intelligens fajok és a csimpánzok már tudnak kő-papír-ollózni is (néhányat megtanítottak, de egymás ellen még nem megy). A kérdésem az, hogy akkor még melyik fajok lehetnek intelligens, technológiai fajok? (A cikk további dolgait nem részletezném, a Fermi-paradoxonról ír)

2017. aug. 14. 10:14
1 2
 11/11 Vree ***** válasza:

^Igazából annyira villanásnyi idő, ami óta emberi civilizáció létezik, hogy bennem fel sem merül, hogy egy időbe esne egy másik faj velünk. :D Hogy mondjuk a kérd. által kiírt 100millió év múlva még itt legyünk.

Még egy dolgot akartam említeni, csak kimaradt:

Az agy részben együtt kell nőjön a testtel, mert az idegvégződéseket a szervekben stb. a nagyobb testben több ideg kell kontrollálja, illetve a kisagynak is nőnie kell, mert nagyobb testet nehezebb egyensúlyban mozgatni. Ennyiben tehát az agy/test súly arány számít.

Másban viszont nem, hanem a nagyobb jobb. Patkányokat, hollókat, szajkókat, papagájokat stb. én azért írnám le, mert egyes funkciókhoz a testméretük többszörösét kitevő agyra lenne szükség. A csimpánz is valamennyire korlátozva van emiatt.

Szóval én a nagyobb testű állatokra fogadnék, mint az elefánt, ha kellene.

2017. aug. 18. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!