Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A Földnek állandó a tömege?

A Földnek állandó a tömege?

Figyelt kérdés
Ha figyelmen kívül hagyjuk a fellőtt műholdakat, űrhajókat és az érkező meteoritokat.
2010. máj. 24. 14:41
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem vagyok csillagász, de fizikai ismereteim alapján állandónak kell lennie, mert nincs folyamatos tömegáramlás sem a Földből kifelé, sem onnan befelé, illetve a Földre érkező és onnan kilépő energia sem olyan mértékű, hogy a tömeg-energia ekvivalencia értelmében jelentős tömegváltozást okozzon.
2010. máj. 24. 14:57
 2/9 anonim ***** válasza:
Szerintem a fenti feltételek mellett igaz,mert a Föld zárt rendszer,a környezetével csak energiát cserél anyagot nem.(leszámítva ugye a meteoritokat és a megszökő hidrogént)
2010. máj. 24. 14:57
 3/9 anonim ***** válasza:
A föld tömege gondolom a keringést is befolyásolja. Ha nem lenne állandó, a keringés is mindig változna. Gondolom én.
2010. máj. 24. 15:21
 4/9 anonim ***** válasza:
*ill. Föld, mert ugye bolygó :)
2010. máj. 24. 15:21
 5/9 dellfil ***** válasza:

A Föld energiatranszportjából származó tömegváltozás az 1-2gramm nagyságrendbe eshet.

Szerinted ez "tömegváltozás"? Mert szerintem az. :D:D:D

Ja, hogy el ne felejtsem. A Föld tömege:

(leírom grammban, a számok közé pontokat teszek, hogy leírható legyen)

5987.000.000.000.000.000.000.000.000gramm :)

2010. máj. 24. 17:19
 6/9 anonim ***** válasza:
Igen Kereken annyi :) xD
2010. máj. 24. 18:51
 7/9 anonim ***** válasza:

viszont ha jobban belegondolunk, a tömeg ugye nem vész el, és nem is keletkezik, csak átalakul... de átalakulhat eneriává is, tehát úgy a pontosabb, hogy a tömeg és energia mennyiségének összege állandó... a Föld belselyében radioaktív bomlás megy végbe, ennek köszönhető, hogy még nem hült ki. Ez a bomlás energiát termel, ami a felszínre kerülve, távozhat is, és így a Föld tömege csökkenhetne.

Nem tudom, hogy ennek van-e bármiféle minimális hatása a Föld tömegét nézve (gondolom kisebb mint a meteoritoké, de talán valami lehet benne...) Várom az észrevételeket... :)

2010. máj. 24. 20:41
 8/9 anonim ***** válasza:

"A föld tömege gondolom a keringést is befolyásolja."

Rosszul gondolod - számolj csak utána.

De elég, ha arra gondolsz, hogy egy 10 grammos és egy 10 tonnás műhold is tud egymás mellett, ugyanazon a pályán keringeni.

A Föld tömege nem állandó, mivel szépen gyűjtögeti a meteorokat, más részről pedig szökik a légkör.

2010. máj. 24. 21:43
 9/9 anonim ***** válasza:
Az energiáról. A belépő és a kilépő sugárzás mértéke megegyezik. Különben a Föld felforrna vagy lehűlne.
2010. máj. 25. 10:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!