Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Igy lehetek tengerbiologus?

Igy lehetek tengerbiologus?

Figyelt kérdés
Sziasztok...érdeklődni szeretnék ez irant a szakma irant. (ha nevezheto szakmának). Hogy miért irtam ugy a kérdést hogy " igy lehetek tengerbiologus?" mert 3-as tanulo vagyok...Biologiábol 3-as..nagyon megy a biosz es pont ez a baj...orán ámuldozva figyelek(pont most 7.-ben amikor a tenger élővilágat vettuk.. (hozzáteszem a tenger elovilagabol 4-est irtam)..szoval amuldozva figyelek es megjegyzem oran..pont ezért nem tanulok otthon...foleg azert mert persze amikor biosz doga lesz azon a napon van meg 2 doga...es egyszeruen amikor a lapot kiteszik elem az anyag 70%-at tudom... (mondjuk most 8.-ban belehuzok es megcélzom az 5-öst)..es ezert nem megy..szoval igy esetleg lehetek...meg ugy is lehetek hogy szakgimnáziumba megyek kitanulok egy szakmat es addig eldontom hogy szeretném-e vagy nem...és akkor kulfoldre kimennek es ott egy főiskolán kitanulnam ezt (ha nem gondolom meg magam)..olyan iskolára amin meg van biologia szak arra meg nem mennek mert nagyon kemenyek es ugy irjak hogy biologia-kemia szak...es az a gaz hogy kemiahoz fingom sincs...vagy a biologiahoz nem nagyon kapcsolodik a kemia?...szoval ezek a kerdesek...koszonom elore is valaszotok! (Ha esetleg vesztek eszre mondat hibat az azert van mert telefonon vagyok es gyorsan irok szoval bocsi)

2017. aug. 2. 21:19
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Meg azt nem irtam oda hogy kulfoldon mindenkepp delfinekkel vagy fokákkal szeretnék foglalkozni vagy mas ilyen kaliberu állattal (esetleg ha nagyon vizi park ugymond akkor akar cetekkel is) angol az megy meg egy nyelv (spanyol vagy portugal) es akkor kiraly...szoval ez lenne a celom ha sikerulne
2017. aug. 2. 21:22
 2/11 anonim ***** válasza:

Egy kerdesre valaszolj, semmi bantas a reszemrol, de miert akarsz tengerbiologus lenni, ha a nnyira nem erdekel a biosz, hogy otthon elovedd?

Amugy lehetsz. Eleg messze meg az erettsegi, szoval siman.

2017. aug. 2. 21:24
 3/11 A kérdező kommentje:
Remélem latod hogy lásd a valaszt...mint leirtam...erdekel a biosz csak az a baj hogy ev vegen volt az a resz ami valojaba erdekel..es ugy gondolom ha azt ertem es esetleg mint irtam a kemia nem megy es akkor kemia doga lesz...arra kell keszulnom es esetleg ha megtanultam ami annyira nem erdekel,nem marad benn az agyamba oran...azt megtanulom...amugy koszi a választ😊
2017. aug. 2. 21:51
 4/11 anonim ***** válasza:

Sajnos meg egyetemen is van olyan tananyag bioszbol, ami egyaltalan nem fof erdekelni teged, de meg kell tanulnod, hogy meglegyen a diplomad.

Erre keszulj fel.

Egyebkent nincs mas dolgod most se, megtanulod amit meg kell tanulni es eredmenyesen vizagazol. Ha ez meg van, akkor zold itad van a tengerbiologus diploma fele :)

Sok sikert es kitartast! :)

2017. aug. 2. 21:54
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm most is a választ....és meg az a kérdésem hogy egyetemre kb mennyi a ponthatár?
2017. aug. 2. 21:59
 6/11 anonim ***** válasza:

Hogyha tengerbiológus akarsz lenni,akkor nem csak biológiából kell jó lenned, hanem kémiából, fizikából és matematikából, és minimum angolból majdnem anyanyelvi szinten kell beszélned.

Búvár tanfolyamot is kell tanulnod és géptant is a hajó működésével kapcsolatban, hogy ne érjen semmi váratlan probléma.

Fizikailag, pszihésen is nagyon erősnek kell lenned.

Szóval nem tudom gimnazista vagy-e, és hogy mennyi van még az érettségiig, de már most suli után el kell kezdened megtanulni mindent profin.

2017. aug. 3. 11:22
 7/11 anonim ***** válasza:
#6-os, szovegertesbol nem vagy toppon. Most megy 8-ba.
2017. aug. 3. 14:06
 8/11 anonim ***** válasza:

Hetes. Képzeld jó vagyok szövegértésből, csak nehéz napok után fáradtan az agyam átsiklott a zárójeles részen. :D

Hatos voltam. :D

2017. aug. 3. 14:41
 9/11 anonim ***** válasza:
Kérdező hetedikesként :D van időd mindent megtanulni amiket leírtam, csak a nyaradat is ezen tantárgyakkal töltsed. :D
2017. aug. 3. 14:42
 10/11 anonim ***** válasza:
Még mindig hatos voltam. :)))
2017. aug. 3. 14:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!