Érezhetem a villamlást a hajamon ha tőlem 600m. Re csap le? Vizes haj, legelőn gyalogolva.
Hogy tudod érezni a hajadon?
Amúgy elég valószínűtlen, hogy bármit is érzékelnél belőle a fény- és hanghatáson kívül.
100 méteren belül, a villámcsapás ELŐTT a feltöltődés érezhető lehet.
Meg ennek a megszűnése. Azt simán elhiszem.
De a villámcsapás után, 600 méterről...
Még a dörrenés lökéshulláma sem.
Persze a pszichikai hatás lehet olyan erős, hogy fizikainak TŰNIK. De ennyi.
Lehet, hogy két Gyakori van...
Hol írta azt, hogy utána?
Én meg hol írtam azt, hogy a 600 m-re történő főkisülés miatt volt az ellenkisülés?
"egy előkisülés, ami arrafelé ment le"
Ebben a megfogalmazásban mi nem világos?
#7 Minden világos, csak nem okés.
Amit leírtál, ahhoz az előkisülés kérdező felé tartó ágának baromi közel kellett volna járnia a felszínhez (kb. 50 méter, ehhez jön még a feltételezésed, hogy a kérdező mellől elindult felfelé egy ellenkisülés is). Elképzelhető, hogy ezek után a kérdezőhöz közeli előkisülés-ág mégsem találkozik egyetlen ellenkisüléssel sem és nem sül ki, de a hatos lottó esélyesebb. A legvalószínűbb egy fordított Y-alakú villám, ami lecsap a kérdezőtől 600 m-re, illetve belecsap magába a kérdezőbe.
Huncut dolog a villám emberek!
A vihartól több 10 km belül is történhet villámlás. Sőt gömbvillám is. Minden előjel nélkül. Tehát, ebből kifolyólag a 600 méter semmi. Elektromos töltés felhalmozódás, -minden kisülés nélkül- bőven belefér.
Ha ez így volt, akkor véleményem szerint piszok mázlija volt.
szép napot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!