Mivel érhetem el, hogy a csapvíz hidegebb legyen?
Meleg van melóhelyen és igyekszem izzadni, de nem ártana, ha a csapvízből származó hideg is csökkentene annyit amennyit csak lehet a hővel kűzdő testem hőjén. (huh ebből a mondatból nehéz kijönni)
Első gondolatom az volt, hogy ha gyorsan nagy erővel nyitom meg a csapot akkor a nagy sebesség hatására lehűl valamennyit, mintha csak ventillátórral fújatnám, de aztán jobban belegondoltam annak a fizikájába és kétségeim támadtak, főlleg, hogy a nagy sebesség súrlódási hőt is termelhet.
Viszont nagyon nehéz rávenni magam, hogy gyengéden eresszem ki a vizet, mert mire ivásra érdemes mennyiség gyüllik össze addigra a környező hő alaposan felmelegítheti.
Szerintetek mi volna a legjobb megoldás?
Víztakarékossági okból én a hűtőszekrényt javaslom.
Nem pazaroljuk a vizet.
Nem fog hűteni a hideg víz ivása,és a hideg zuhany se.
Ha meleg van,akkor meleget kell inni,és meleg zuhanyt kell venni.
A hűtővel vízpazarlás nélkül tudsz hideg vizet csinálni!
Ám a hideg víztől a hőérzeted is változik és a környezeted fogja melegebbnek érezni a tested azért majd jobban izzadsz!
Szoba hőmérsékletű vízzel és vagy meleg teával jobban jársz. Plusz egy ventilátorral, ami nem közvetlen rád fúj, de kavarja a levegőt ahol dolgozol!
Kedves Salx Narval, el nem tudom képzelni, hogy ez a szamárság hogyan terjed el, hogy hideg fürdővel, vagy hideg zuhannyal nem lehet hűteni az emberi testet.
Egy hőtorlódás (hőguta) miatti rosszulléthez kiérkező mentőegység életmentő beavatkozásképpen azonnal hűteni kezdi a beteget, hideg folyadékot itat vele, és ha teheti, hideg folyóvízzel hűti, vagy hidegvizes borogatással. Hasonlóképpen, ha a láz 40 fok közelébe ér, és/vagy a gyógyszeres lázcsillapítás hatástalan, akkor hűtő ülőfürdőt alkalmazunk.
Aki amúgy makk egészséges, az valóban ösztökélheti a szervezetét dögmelegben is egy forró teával, hogy jobban izzadjon - de ez sokkal jobban megterheli és kimeríti a szervezet, sokkal több energiájába kerül, mintha elfogyasztana egy hűsítő hideg italt, vagy venne egy hideg zuhanyt. (Sokkal egyszerűbb a jobb fülemet a jobb kezemmel, mint a bal lábammal vakargatni. Egyszerűbb és kevesebb energiát igényel. Vakargathatom a lábammal is a fülemet, de bonyolultabb, kimerítőbb és több energiát igényel.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!