Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Németországban miért nincs...

Németországban miért nincs szúnyog?

Figyelt kérdés

Hatodik éve élünk itt, és talán egy kezemen meg tudom számolni, hány szúnyog tévedt be a lakásunkba ezalatt. Természetes víz, élőhely annyi van, hogy 300 métert nem lehet elmenni úgy, hogy ne találnánk, fecske meg talán még szúnyognál is kevesebb.

Nem hiányzik, nem azért kérdezem, de nem szeretem, ha valami nem tiszta. És ez nekem baromira nem az.

2017. máj. 18. 22:50
 1/4 anonim ***** válasza:
61%
Valószinű olyan helyen laktok amit nem kedvelnek valamiért. pl 3-4 emelet fölött eléggé lecsökken a bogarak száma. Én passau környékén lakok it van böven.
2017. máj. 18. 22:59
 2/4 A kérdező kommentje:
Rosenheim mellett, egy községben bérlünk házrészt. Szóval vidék és földszint. Tele van a környék erdőkkel, patakokkal, tavakkal. Melegvérű állat is van bőven, lenne miből vért szívniuk. Ráadásul az itteniek hírből sem ismerik a szúnyogirtást.
2017. máj. 19. 07:56
 3/4 anonim ***** válasza:
Ezt már én is megfigyeltem. Otthon nyáron gyakran keltem fel a kibírhatatlan zümmögésükre. Itt még egyszer sem fordult elő. Pedig folyó, patak és tó is van kb 10 percnyire tőlünk. De ha szúnyog, akkor nem az a pici, hanem olyan jó 3+ centis. Lehet túl hideg nekik Németország, ezért nincsenek annyira elszaporodva.
2017. máj. 19. 15:54
 4/4 anonim válasza:
Kicsit más az éghajlat, de azért azt nem mondanám, hogy nincsen. Ulm mellett élek egy kisvárosban, de a szúnyogháló nélküli ablakot csak nagyon ritkán merem kinyitni - legalábbis nyáron, mert ez a május végén tíz fok azért annyira nem szúnyog-barát. :)
2017. máj. 19. 16:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!