A meggyel ellentétben a cseresznye miért fingat?
Mert ha az ember cseresznyét eszik ne talán sokat az bízva váltja ki a gázképződést.
De a meggy nem.
Szóval mi van vagy mi nincs a meggyben amiért az megkímél minket a durrogtatástól?
Szerencsés ember, nálam egykutya. :D
Mondjuk jó édes meggyünk van.
Szerintem a meggy cukortartalma nem lehet sokkal kisebb a cseresznyénél, csak a savtartalma magasabb.
Ott van a citrom, az az egyik legmagasabb cukortartalmú gyümölcs.
Attól nem. :D
De sok rostanyag, közte sok cukor sokáig tud pangani az emésztőrendszerben és akkor sokféle erjedési, bomlási folyamat indulhat meg, ami gázt termel.
De persze sok ok lehet, nem csak a cukor, egyes fehérjék stb.
Valakit a fokhagyma fingat pedig abban aztán sok cukor nem lehet.
Akkor a körte is ezért szelesebb, mint az alma?
Hmmm, pektintartalom?
Mert a szilva is érdekes dolgokat művel az emésztőrendszerrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!