Minden elektronikai eszközt el lehet magyarázni elektroni szinten?
Persze.. szerintem.
A távirányítós autónál legfeljebb az lép be, hogy vezetékek
helyett, ami ugye követhető, egy szakaszon rádióhullámok vannak, de a ki és belépési pont már ismét "vezetékes".
Mivel az egyes alkatrészeink működését is ismerjük atomi azaz a tefogalmaiddal "elektroni" szinten. És az ezekből épített áramkörökét is.
Természetesen igen.
Bármilyen bonyolultságút.
Hiszen azt valaki valaho lvalamikor megtervezte, kifejlesztette és megépítette.
Ez nem lehetséges a működés teljes megértése nélkül!
(Plusz a ráírt software működésének megértése nélkül.)
//Viszont például gátat szab a miniatürizálásnak hogy a maiaknál jóval kisebb néhány atomos tranzisztor már nem építhető meg, mert ott már beleszól a quantumosság is.
Persze még azt is meg tudjuk magyarázni, csak már nem úgy működik ahogy mi szeretnénk.//
Elmeletben lehetseges, gyakorlatban mar nem valoszinu. Gondolj bele egy processzor vagy GPU mennyi tranzisztort tartalamaz. Akkor egyesevel mondjatok el nekem mi a feladatuk, es mikent befolyasolja az egesz rendszer mukodeset. Volt egy kiserlet erre valami regi videojatekkal, osszesen ~130 db tranzisztor volt benne, megprobaltak forditott modon viszafejteni melyik mit csinal.
Nem jott ossze nekik.
Nem emlekszem hol olvastam talan az IPON-on.
Vagyis egy bizonyos szintig ertjuk modulok teljes mukodeset, utanna viszont mar csak fekete doboz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!