Alkoholokat (legyen primer, szekunder, tercier) rá lehet bírni oxidációra hipoklórossavval?
Figyelt kérdés
A legismertebb metodika a krómsavas alkohol oxidáció, aminek mechanizmusát értem hogy működik primer, szekunder alkoholok esetében.
Az lenne a kérdésem, hogy ha mondjuk hipoklórossavval reagáltatnánk az alkoholt, akkor is megkapnánk a megfelelő aldehidet, ketont?
Esetleg mennyiben különbözne a reakció, ha perjódsavat használnánk, elvégre ott a klór +7-es maximális ox.számmal bír.
2017. ápr. 29. 13:40
1/1 wrspeed80 válasza:
Remélem tudsz angolul elég jól..:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!