Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A fekete lyukak belsejében...

A fekete lyukak belsejében minden információ eltűnik?

Figyelt kérdés

Kijutni semmi nem tud,de ami bejut,az eltűnik végleg?

De mi van,ha mégsem,hogyha a fekete lyuk belsejében minden információ megőrzésre kerül?

2017. ápr. 13. 18:15
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
29%

Mondj egy "információt" pl. a HIDROGÉN-ről, amit nem ember talált ki.

Akkor viszont van egy okosabb TUDAT, mint az ember?

Erre varrjál gombot.

2017. ápr. 14. 04:34
 12/20 anonim ***** válasza:

A fekete lyukak átlépés, állapot változás, a tudat nem fekete lyuk.

Az információk nem fekete-lyuk kérdése.

Módosult állapot.

Az információ sosem veszik el. Ahhoz nem kell fekete lyuk.

2017. ápr. 14. 04:48
 13/20 nontau ***** válasza:
Sajnos senki nem tud semmit a fekete lyukról. Az anyag és a hozzátartozó információ is eltűnik. Sztem is egy másik dimenzió lehet csak értelmesnek tűnő lehetőség, már ha egy ötödik dimenzió az!
2017. ápr. 14. 14:54
 14/20 anonim ***** válasza:

A fekete lyuk, ha nem bányában van, hanem az Univerzumban.

:D

Pont azért 'fekete lyuk", mert a fotonok (az-az a fény) nem jön ki belőle, tehát nem látható.

Ugyan is a fény is elnyelődik benne, és így nem fogod látni.

A fekete lyuknak is van információja.

Csak nem a belsejében, hanem a tér-dimenzió másik felén is.

Ugyan is F.J egy átjáró.

Ezen az oldalon (univerzum oldalról van szó), ebben a dimenzióban, az a jellemző a fekete lyukra, hogy az információ mint anyag, az csak speciális kutatással észlelhető.

Ehhez most bele kellene menni egy hosszas csillagászati informatikába.

2017. ápr. 14. 20:57
 15/20 Mojjo ***** válasza:

Aztabüdösleborultszivarvégit. Mintha az ezotéria rovatba lennénk, nem a tudományban. Ennyi alapjaiban rossz választ ebben a rovatban talán még soha nem láttam egyrakáson.

Ha lesz időm valamikor talán átmegyek rajtuk és kifejtem bővebben, bár ez a "mámindegy" kategória... Kedvencem a #14-es, egyértelműen ezómatyi emberke, aki csillagászati informatikába akar belemenni, aztán valószínűleg elsírná magát, ha csak egy Balázs - Érdi - Marik féle bevezetés a csillagászatba jegyzetet kéne elolvasnia és megértenie.

Na mindegy. Egyelőre egy link, kezdésnek, aztán meglátom:

[link]

2017. ápr. 14. 21:58
 16/20 Wadmalac ***** válasza:
71%

Tegyük fel, hogy van egy olyan szobánk, amiből semmi hang nem jut ki. Most ha én oda bekiabálok mondjuk egy szaftos káromkodást, akkor a hang semmilyen formában onnan nem jön ki. Soha. Mégsem állíthatom, hogy mondjuk egy bekiabált káromkodás ott visszhangzik az idők végezetéig.

Verődik-ide-oda, majd elnyelődve némi hőenergiává alakul a légtérben, falakban.

Szerinted így állíthatom azt, hogy a káromkodásom megőrződött?

Tehát még hétköznapi logikával is kijön, hogy itt nem információ-megőrződésről van szó.

Az mondjuk egy érdekes felvetés lehet, hogy az eseményhorizontba sűrűsödve ott figyel-e sokmillió évnyi beesett fény, a szingularitás peremét soha át nem lépve. El lehet róla filozofálni, csak nem sok értelme van, mert jelen tudásunkkal megállapíthatatlan.

Amúgy téged szerintem megzavart az a kijelentés, hogy a fekete lyukból sem anyag, sem fény, semmiféle sugárzás, így (mert ezek közül valaminek kéne hordoznia) információ sem juthat ki.

Még a fekete lyukak "párolgásával" sem.

Akármennyire vázlatos, itt most a wikiből idéznék:

"Stephen Hawking kimutatta 1974-ben, hogy a fekete lyuk környezetében a lyuk tömegének rovására részecskék keletkezhetnek (az energia átalakul anyaggá), ezáltal a lyuk tömege csökkenhet."

Szóval a környezetében keletkezne így anyag, a fekete lyuk energiáját/tömegét felhasználva, de tulajdonképpen NEM odabentről lép ki valami, információt az sem hoz ki. Legalábbis én csak így tudom értelmezni.

2017. ápr. 18. 14:48
 17/20 anonim ***** válasza:
nekem az a gyanúm, hogy itt most fekete lyuk keletkezett.
2017. ápr. 18. 16:14
 18/20 anonim ***** válasza:
Hát, még senki sem tudja biztosra, de én speciál úgy gondolom, hogy nem veszik el az az anyag/információ ami belekerül, maximum átalakul. Ha elvesznének, akkor erősen húzogatná a szemöldökét az anyag-és energiamegmaradás törvénye.
2017. júl. 1. 09:47
 19/20 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, a szingularitás mindent beszippant. Tehát onnét semmi nem jön ki, még szerintem a gondolat se.

Az ezómatyis sztorikkal nincs semmi gond, de kezeljük helyén őket, ne tényként :D

2018. jan. 17. 02:53
 20/20 anonim ***** válasza:
nem tűnik el, ugyanis a fekete lyuk nem gömb, hanem kocka alakú
2018. okt. 14. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!