Milyen könyvet ajánlotok arra, hogy növeljem a fizika tudásomat?
Figyelt kérdés
8. osztályos vagyok és szeretnék sokkal többet megtudni a fizikáról, mint ami a tantervben van. Valami olyan kéne, ami mellőzi az oktatási rendszerféle magold be és töltsd ki a munkafüzetet. Csak ne legyen unalmas, de azért merjen a dolgok mélyére ásni! Jó jegyeim vannak a tantárgyból, de erősen kételkedem a tudásomban, ezért szeretném magam fejleszteni. Megakarom érteni. Segítsetek!2017. ápr. 8. 20:36
1/6 anonim válasza:
Jaj, de jó! Öröm ilyet olvasni. A tudás fejleszthető, és neked még rengeteg időd van. Kívánom, hogy maradjon meg a lelkesedésed, már csak azért is, mert pl. fizika tanárból óriási hiány van.
Ajánlom Öveges József könyveit, ill. Budó Ágoston Kísérleti fizika c. könyvét. Utóbbi magasabb szintű matekot feltételez néhol, de ne félj beszerezni, nem baj, ha nem egyből érted, egy idő után elmélyül, amit olvastál, és úgyis bővülnek még az ismereteid. Hajrá! :-)
2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Amúgy én vagyok kifejezetten fizika szakos, de nincs kétségem, hogy szükségem lesz rá. Elvégre minden alapja a kémia, biológia és fizika.
2017. ápr. 8. 23:11
3/6 anonim válasza:
Amelyeknek viszont a matematika az eszköztáruk.
4/6 anonim válasza:
Robert Feynmann könyveit ajánlani tudom(a matematikai részeket nem fogod érteni, nem is baj egyelőre, hagyd ki), viszont a szöveges része annyira olvasmányos és pörgős, hogy kezdőkenk is csak ajánlani tudom!
5/6 anonim válasza:
Budó Ágoston: Kísérleti Fizika I-II-III alapművek, egyetemen is.
Holics-féle Fizika is elég jó, érthetőbb nyelvezet stb. de nyilván nem annyira precíz mint a Budó-féle, amihez feljebb is írták, hogy nagyobb matek tudás kell hozzá, de szerintem neked bőven jó lesz!
6/6 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!