Milyen fizika témájú könyveket ajánlotok?
Simonyi Károly: A fizika kultúrtörténete
Sok érdekességet írnak benne, de nem fizika tankönyv.
Én inkább George Gamow: A fizika története című könyvét ajánlanám. Ezt leginkább középiskolásoknak írta, és nem is annyira történelem, hanem csomó érdekes dolgot mutat be.
De legjobb, ha bemész egy könyvtárba, és végignézed a fizika polcot, ott biztos találsz magadnak jó könyveket.
Jánossy Lajos - Tasnádi Péter: Vektorszámítás
Nem igazán fizikakönyv, inkább matek, de elsősorban fizikusoknak/mérnököknek írták. Ha érdekel a fizika, akkor valószínűleg a matek is. Ha meg nem, akkor itt az ideje megszeretni, mert úgyis jócskán szükséged lesz rá a fizikához. :-)
Én is gimnazista vagyok, és ebből tanulom a vektor- és tenzoralgebrát egy ideje. Hardcore matek, de azért lehet vele haladni. Nagyon sokszor lesz "ahá!"-élményed olvasás közben, mert megérted a megtanult fizikai jelenségek lényegét.
Fantasztikus könyv, de ne ezzel kezd! Először ismeretterjesztő, aztán kicsit komolyabb fizikai témájú könyveket olvassál. De jegyezd meg ezt a könyvet, és 11-12.-ben vedd elő! :-)
Egyebek:
Stephen Hawking: Az idő rövid története (alapműveltség!)
N. A.: Beszélgetések a kvantummechanikáról
Ezen kívül news.google.com-on a tudomány rovat, Élet és Tudomány és a könyvtár! :-)
Jó olvasást! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!