Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ki lehet vonni DNS-t spermából?

Ki lehet vonni DNS-t spermából?

Figyelt kérdés
2010. máj. 10. 13:34
 1/7 anonim ***** válasza:
Mivel a spermiuomok az ember saját DNS-ét tartalmazza ezért igen.
2010. máj. 10. 13:40
 2/7 anonim ***** válasza:

kivonni????

ha arra gondolsz, hogy azonosítani lehet-e kié, akkor a válasz igen

2010. máj. 10. 14:45
 3/7 anonim ***** válasza:
Persze. Minden részedben benne van a dns-ed.
2010. máj. 10. 14:48
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha vérből, nyálból és minden egyébből lehet akkor jóhogy. És maga a sperma hordozza az apa genetikáját, de szerintem ez logikus...
2010. máj. 10. 14:52
 5/7 anonim ***** válasza:
Igen, ki lehet vonni. Nem kell bonyolítani a választ.
2010. máj. 10. 15:13
 6/7 anonim ***** válasza:
40%

szerintem nem.

mivel a sperma csak 23 kromoszómát tartalmaz, a legkevesebbet, az összes emberi DNS közül.

2010. máj. 10. 20:24
 7/7 anonim ***** válasza:
81%

Előző: nem ettől függ. Nem értem, hogy ha nem értesz hozzá, minek jössz ide okoskodni.

A DNS kivonáshoz az kell, hogy legyenek sejtjeink (vannak), ezek tartalmazzanak valamennyi DNS-t (tartalmaznak), a sejtek roncsolhatóak legyenek (azok), és a DNS az egyéb komponensektől elválasztható legyen (az).

Hozzáteszem, hogy a spermiumokban a DNS tömegaránya a sejt többi részéhez képest - annak ellenére, hogy fél kromoszómakészlettel rendelkezik - sokkal nagyobb, mint pl egy fehérvérsejt esetében. Vagyis 1 gramm spermiumban sokkal több a DNS, mint 1 gramm fehérvérsejtben.

2010. máj. 11. 00:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!