Ki lehet vonni DNS-t spermából?
Figyelt kérdés
2010. máj. 10. 13:34
1/7 anonim válasza:
Mivel a spermiuomok az ember saját DNS-ét tartalmazza ezért igen.
2/7 anonim válasza:
kivonni????
ha arra gondolsz, hogy azonosítani lehet-e kié, akkor a válasz igen
3/7 anonim válasza:
Persze. Minden részedben benne van a dns-ed.
4/7 anonim válasza:
Ha vérből, nyálból és minden egyébből lehet akkor jóhogy. És maga a sperma hordozza az apa genetikáját, de szerintem ez logikus...
5/7 anonim válasza:
Igen, ki lehet vonni. Nem kell bonyolítani a választ.
6/7 anonim válasza:
szerintem nem.
mivel a sperma csak 23 kromoszómát tartalmaz, a legkevesebbet, az összes emberi DNS közül.
7/7 anonim válasza:
Előző: nem ettől függ. Nem értem, hogy ha nem értesz hozzá, minek jössz ide okoskodni.
A DNS kivonáshoz az kell, hogy legyenek sejtjeink (vannak), ezek tartalmazzanak valamennyi DNS-t (tartalmaznak), a sejtek roncsolhatóak legyenek (azok), és a DNS az egyéb komponensektől elválasztható legyen (az).
Hozzáteszem, hogy a spermiumokban a DNS tömegaránya a sejt többi részéhez képest - annak ellenére, hogy fél kromoszómakészlettel rendelkezik - sokkal nagyobb, mint pl egy fehérvérsejt esetében. Vagyis 1 gramm spermiumban sokkal több a DNS, mint 1 gramm fehérvérsejtben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!