Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért tudnak egyesek világosba...

Miért tudnak egyesek világosban vagy fény és hanghatás mellett aludni? Mások pedig csak sötétben, csendben?

Figyelt kérdés

2017. márc. 3. 19:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Megszokás, fáradtsági szint, idegrendszeri sajátosságok... sokféle oka lehet.
2017. márc. 3. 20:13
 2/11 anonim ***** válasza:
95%
Hmm ettől már csak az jobb hogy te csak sötétben csendben tudsz aludni és nagyon nehezen alszol el és mindened az alvás de a párod tévé nélkül nem tud és ráadásul horkol is és ha lekapcsolod a tévét ő vissza kapcsolja mert nem bír aludni máshogy de azért ha vízszintesbe kerül egyből elalszik de ha a tévét kikapcsolod úgy riad fel mintha bomba robbant volna. Gondolhatod. De hálistennek feltalálták a füldugót meg a szemtakarót vagy miaz.
2017. márc. 3. 20:50
 3/11 A kérdező kommentje:
#2 nem értem miért kell most bunkónak lenni, ha értelmes válaszra nem futja, akkor görgess tovább inkább.
2017. márc. 3. 21:10
 4/11 anonim ***** válasza:
95%

Mi volt bunkó a második válaszában? Csak leírt egy szituációt, ahol a kérdésedben leírt két verzió találkozik.

Egyébként fáradtságtól nagyon függ. Egy átlagos estén én nem bírok fényben elaludni, nagyon zavar. De volt már nem egyszer például koleszban, hogy egy nagyon húzós, többszörös vizsganap után holtfáradtan hazaértem, és hiába dorbézoltak mellettem a szobatársak, fény is volt, zene is, zsivaj is, én elnézést kértem mindenkitől, bedőltem az ágyba és egy percen belül aludtam.

2017. márc. 3. 21:36
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Én is csak TV mellett tudok aludni. Ha lekapcsolja valaki, azonnal felébredek.
2017. márc. 3. 21:59
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Miért tudnak egyesek sült kolbászt enni? Mások pedig csak zöldségeket esznek?

Egyéni sajátosságok...

2017. márc. 3. 22:31
 7/11 A kérdező kommentje:

#4 azért volt kissé bunkó,mert nem írt semmi tudományos megállapítást, csak azt, hogy ha nem tudsz aludni, mert zavar a fény, a hang, akkor feltalálták a füldugót, meg a szemellenzőt.

Egyébként én hulla fáradtan sem tudtam sosem aludni nappal. Mivel azt érzékeli az agyam, hogy nappal van, ezért nem tudok elaludni. Ugyan ez van ha folyamatos hanghatás van.

2017. márc. 4. 10:24
 8/11 Wadmalac ***** válasza:
100%

"#4 azért volt kissé bunkó,mert nem írt semmi tudományos megállapítást, csak azt, hogy ha nem tudsz aludni, mert zavar a fény, a hang, akkor feltalálták a füldugót, meg a szemellenzőt. "

Kedves kérdező, miután #2-est lebunkóztad, megengedem magamnak, hogy megállapítom a tényt, buta vagy.

A kettes a saját esetét hozta fel példaként arra, amit írtál, a végén a füldugó meg a saját megoldása volt a problémára.

Sehol nem írt semmit, hogy te mit tegyél, leghalványabb mértékben sem írt semmit, amin meg lehetne sértődni.

Csak sajnos nem tudod felfogni az írása tartalmát.

A kérdésed miértjére meg 1-es megadta a választ.

Én speciel zajos környezetben, erős fényben nehezen vagy egyáltalán nem tudok elaludni, de ha már alszom, kevés zaj vagy fényhatás tud felriasztani.

2017. márc. 6. 13:00
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Semmi bunkó nincs #2 hozzászólásában. Az, hogy egy szituációt felvázolt, és nem írt le semmilyen tudományos kutatási eredményt, az nem bunkóság.

Egyébként meg egyéni szokás és érzékenység kérdése. A hang és fény lehet zavaró, de ugyanakkor az ingerületek terhelik az agyat, ami ettől még fáradtabb lesz, ezért van, hogy sokan könnyebben alszanak el, ha hallgatnak valamit.

2017. márc. 6. 13:01
 10/11 anonim ***** válasza:
79%

Köszönöm nektek hogy a ti szövegértésetek nem egyenlő a nullával a kérdezővel ellentétben. #2es voltam.

Rádférne egy alvás kérdező elég ingerült vagy.

2017. márc. 6. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!