Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogyan és miért jött létre a...

Hogyan és miért jött létre a kozmosz?

Figyelt kérdés
Vélemények-állítások?
2010. máj. 9. 10:39
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Hogyan: valószínűleg az ősrobbanásból. Részletekért olvasd el Hawking: Az idő rövid története című könyvét.

Miért és mi volt az ősrobbanás előtt: tudja a franc, és nem is érdekel. De tényleg: tudományos módszerekkel ezen kérdésekre sose kaphatunk választ. Ez már vallási kérdés...

2010. máj. 9. 11:42
 2/8 dellfil ***** válasza:
72%

A kérdésed "hogyan" részére viszonylag pontos válasz adható. Azok a világegyetem kialakulás modellek amelyek jól illeszkednek a megfigyelésekkel, adhatják a választ. Jelen pillanatban az Alan Guth által fémjelzett inflációs modellek adják a leginkább ellentmondás mentes képet.

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

A kérdésed "miért" részére érdemben nem tudok válaszolni, mert sajnos (vagy nem sajnos, mindegy) nem vagyok vallásos. Viszonylagos(!) ateistaként értelmetlennek érzem a világegyetem meglétének miértjét firtatni. Tudom ez szubjektív dolog, ezért beszélek csak a magam nevében. Meg azért is mert véleményt is kértél. :)

2010. máj. 9. 12:27
 3/8 anonim ***** válasza:
24%
Hogy érted, hogy miért?
2010. máj. 9. 15:36
 4/8 A kérdező kommentje:
Úgy ahogy mondom: Miért? Mi volt a célja? Ha egyáltalán volt? És minek van az egész?
2010. máj. 9. 21:11
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Miért? Azért mert végtelenhez közelítő tömegű anyag nem fér el egy atomnyi térfogatban azért. "Egyszer fel kell robbannia. De mivel a tudósok szerint a tér és az idő az ősrobbanással kezdődött, ahhoz meg hacsak néhány ezred másodperc is, de kell, hogy robbanás legyen, ezért ezt igazából nem nagyon lehet megmondani.

Maximum azzal az elmélettel, hogy a világegyetem csak egy határig tágul, mert a tömege és ezzel a tömegvonzása nagyobb lesz, mint a robbanásból származó erő és újra egy pontba hűzódik össze. Aztán megint robban. És így tovább.

Másik pedig, hogy végtelenségig tágul, ami valószínűbb.

Elsőre az első elmélettel azt hittem, hogy választ adtam a kérdésre, de most ugrott be hogy attól mert ez a folyamat tobb milliárdszor megismétlődött már (a robban-tágul-összehúzódik-robban-... folyamatra gondolok) kellett hogy legyen első is.

Így a két elmélet tanulmányozása alapján visszaesünk az első megállapításhoz:

AZ ŐSROBBANÁSHOZ TÉR ÉS IDŐ KELLETT, PEDIG AZ NEM LÉTEZETT AZ ŐSROBBANÁS ELŐTT.

Akkor miért robbant fel? Erre csak Isten tudja a választ...

2010. jún. 25. 20:25
 6/8 A kérdező kommentje:

Vagy inkább: HOGY robbant fel a semmiből?...

Köszi a választ.

2010. jún. 25. 20:43
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

valamiféle egyensúly felbomolhatott abban az anyagban. De mivel akkor még nem voltak érvényesek a fizika ma ismert törvényei, valószínűleg sosem fogjuk megtudni a válszt.

De te miértre is kiváncsi vagy. De milyen miért? A fizikai okokat elmondtam. Talán valamiféle filozófiai miértre vagy kiváncsi? arra hogy mi a célja a világmindenségnek ezze? Mert nagyon úgy látom

2010. jún. 28. 12:00
 8/8 A kérdező kommentje:

Igen, többek közt arra is kíváncsi vagyok, de nem elsősorban.

Azt mondod, valamiféle egyensúly felbomolhatott abban az anyagban. De az az anyag hogyan jöhetett létre, amiben felbomlott az egyensúly? A semmiből? Vagy mindig is létezett? Erre vagyok kíváncsi.

2010. jún. 30. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!