Hányszor kell felfőzni a ricinusolajat ahhoz, hogy 100%-ban kivonódjon belőle a ricin, illetve hogyan néz ki az eljárás? Simán felrakom a gáztűzhelyre forrni? Vegyek fel valamilyen maszkot?
Ha csak a ricin eltávolítása a lényeg, az olajat elég megmelegíteni a benne lévő fehérje (ricin) denaturálódására. Ennek hőmérséklete az angol wiki szerint 80 cFok, tehát még nagyon erölködni sem kell.
Ahogy leírtad: felteszed melegíteni, folyamatos és intenzív keverés mellett úgy 90 fokig hevíted (nem csak az alját, fontos a keverés. az olajat utána szűrd át pl papít kávéfilteren utána.
Nem távozik csak koagulál, vagyis térszerkezete megváltozik, kicsapódik és így hatástalanná válik.
A ricin egy fehérje, aminek nemcsak az elsődleges, hanem a másodlagos, harmadlagos szerkezete is számít ahhoz hogy hatásos legyen.
A koaguláció (kicsapódás) után a fehérjék magasabbrendű térszerkezete - így esetleges aktív centrumai- megváltoznak, eltünnek, és így már nem mérgező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!