Vkrisz81 kérdése:
Mennyi energiát von el egy adott procihűtő?
Figyelt kérdés
hello
tudjuk:
szallitoteljesitmeny 43cfm = 1217l/min = 73m3/h
tudjuk a levegő fajhője 1kj/kg*k
hogyan tovabb? valami hianyzik nálam hogy hogyan tudom atszamolni mennyi energiat kepes "elvonni " a meleg procirol ez a legszallitas?
tetelezzuk fel 100% legaramlat a procihuton megy at, nincs veszteseg!
tehat ez azt jelenti orankent atmegy 1.18 kg/m3 * 73m3/h tehat 86 kg levegő megy át. ha 1 co-ot veszit akkor felvesz gyakorlatilag 1.18 kjj energiat? jol szamolok?
2017. febr. 4. 17:31
1/3 anonim válasza:
Ha 86 kg levegő megy át, és a kijövő levegő 1 °C-kal melegebb, akkor 86 kJ hőt von el a procitól 1 óra alatt.
(86/3.6~24W disszipálódó teljesítményt.)
2/3 A kérdező kommentje:
de honnan tudom mennyi disszipaloeik a procin? tehat ha arra szeretnek meretezni mekkora energia elvonasra kell tervezzek egy hutot honnan tudom ezt meg? ha azt irjak egy proci max 80watt azt vehetjuk ugy hogy annak megfelelo energiat kepes termelni hőként?
2017. febr. 5. 12:13
3/3 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!