Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Honnan lehet tudni hogy...

Honnan lehet tudni hogy melyik az anód és melyik a katód?

Figyelt kérdés

Nikkel es krom elektrodokbol valamint nikkel es krom szulfat oldatokbol galvan elemet keszitunk.

Tanarom szerint rogton meglehet mondani melyik melyik.

Aki tudja kerem magyarazta mar el nekem egyszeruen :-)

Koszonom

2017. febr. 2. 12:11
 1/7 anonim ***** válasza:

Az anódon mindig oxidáció zajlik, azaz elektron leadás, a katódon mindig redukció, azaz elektron felvétel (ez galvánelem, ill. elektrolízis esetén is igaz).

Ahol fém válik le, az lesz a katódod (kis idő után, ránézésre).

2017. febr. 2. 20:20
 2/7 A kérdező kommentje:
Es ennel a feladatnal hogy tudom ezt megallapitani?
2017. febr. 2. 20:48
 3/7 anonim ***** válasza:

Onnan, hogy amelyiknek a standard potenciál értéke KISEBB, az lesz az anód. Például ha van egy cink-réz galvánelemed, akkor a cink lesz az anód.

[link]

2017. febr. 7. 17:07
 4/7 anonim ***** válasza:

NiSO4 és a Cr2(SO4)3 oldatok koncentrációjától is függ azért (és az oldatban lévő fémionok oxidációs számától), nem csak a standard elektródpotenciáloktól.

A tanárod a fémleválás megjelenésére gondolhatott (ha a kérdés ilyen általános és nincs megadva egyéb).

A kérdésben koncentrációk nem szerepelnek.

2017. febr. 7. 21:55
 5/7 anonim ***** válasza:
2. vagyok. Így igaz, ahogy az utolsó írja, de feltételezem ebből a "szintből", hogy nektek ilyennel még nem kell foglalkozni.
2017. febr. 7. 22:19
 6/7 A kérdező kommentje:
Vegyesz technikus kepzes :-)
2017. febr. 7. 23:18
 7/7 A kérdező kommentje:
A lenyeg lemaradt: koszonom!
2017. febr. 7. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!