Létezik abszolút csend (legalábbis az emberi fül számára) itt a Földön?
Régi cikk, google ezt dobta abban a komly 2 masodpercben amíg eldöntöttem mit linkeljek át a találati listából, kiindulásnak jó lesz, mert lehet, hogy azóta már fejlődött a dolog.
üveggyapot ékek , vákuumszigetelésű szoba ,
van majdnem teljesen hangnélküli tér csak rohadtul drága megépíteni , amit láttam úgy 4 hónapba és 70 köbméter szigetelőanyagba és speciális nyílászárókba került(vannak olcsó és közelítő megoldások)
A zaj megértéeére (esetleg , nem biztos): tanulmányozd a magas és mély (hullámhosszú) hangok terjedését , elnyelődését.
egyszerűen a magas hangok nehezebben halnak el a fül sokkal jobban érzékeli , nem nyelődnek el olyan gyorsan
nagyobb az energiasűrűségük
Vagy károsodott a füled a zajban, sokan hallanak statikus zúgást a háttérben még ha nincs is ott(pl zajforrások miatt megszokják) , én is egy ostoba petárdás baleset miatt.
Szerintem viszont tényleg elterjed odáig a zaj ,
Egyesek azt hangoztatják, hogy az agyat erősen zavarja a
levegőbe sugárzott számtalan elektromágneses sugárzás\ rádióhullámok interferenciájából zaj keletkezhet\
Vagy a gerinced ment szet egy kissé és az atlasz csigolya elmozdulása okozhat fülzúgást , (majd bénulást.)
Leginkább elektromágneses sugárzásra emlékeztet, amit hallok, és arra gyanakodtam. Csak nem akartam elhinni, mert azt állítják, hogy nem hallható, meg nem káros, de azt elismerik, hogy a nagy ismétlőállomások közelében már veszélyes lehet. Ami közelről veszélyes, az távolról is, még ha nem is annyira.
És mi az "amiről itt nem szabad beszélni"?
Tücskök ciripelését, bogarak, állatok neszét fogod hallani.
Kivéve, ha elmész egy olyan területre, ami nagyon északon van, ahol már nincsenek állatok, kivéve pl. a jegesmedvét, rókát, de azok azért nem minden négyzetkilométeren fordulnak elő. Na, ott teljes csend lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!