Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Létezik abszolút csend (legalá...

Létezik abszolút csend (legalábbis az emberi fül számára) itt a Földön?

Figyelt kérdés
Sokszor nagyon messze egy pusztában vagy erdőben, szélcsendes éjszaka, amikor minden zaj megszűnik, vagy legalábbis jól elkülöníthető, akkor azt vettem észre, hogy még mindig hallok valamit: valami különös nagyon gyors vibráló kis neszt, amit nem igazán tudok leírni. Ennél nagyobb csendességet már nem lehet elérni? Mi az amit ekkor hallok?

2017. jan. 31. 16:55
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Régi cikk, google ezt dobta abban a komly 2 masodpercben amíg eldöntöttem mit linkeljek át a találati listából, kiindulásnak jó lesz, mert lehet, hogy azóta már fejlődött a dolog.

2017. jan. 31. 17:19
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk a süketszobában talán.
2017. jan. 31. 19:12
 3/7 anonim válasza:
100%

üveggyapot ékek , vákuumszigetelésű szoba ,

van majdnem teljesen hangnélküli tér csak rohadtul drága megépíteni , amit láttam úgy 4 hónapba és 70 köbméter szigetelőanyagba és speciális nyílászárókba került(vannak olcsó és közelítő megoldások)

A zaj megértéeére (esetleg , nem biztos): tanulmányozd a magas és mély (hullámhosszú) hangok terjedését , elnyelődését.

egyszerűen a magas hangok nehezebben halnak el a fül sokkal jobban érzékeli , nem nyelődnek el olyan gyorsan

nagyobb az energiasűrűségük

Vagy károsodott a füled a zajban, sokan hallanak statikus zúgást a háttérben még ha nincs is ott(pl zajforrások miatt megszokják) , én is egy ostoba petárdás baleset miatt.

Szerintem viszont tényleg elterjed odáig a zaj ,

Egyesek azt hangoztatják, hogy az agyat erősen zavarja a

levegőbe sugárzott számtalan elektromágneses sugárzás\ rádióhullámok interferenciájából zaj keletkezhet\

Vagy a gerinced ment szet egy kissé és az atlasz csigolya elmozdulása okozhat fülzúgást , (majd bénulást.)

2017. jan. 31. 20:23
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Pl hangstúdió felvevő helyiségében. (Legalább -60 db hangszigetelés, szoba-a-szobában szerkezet az infratartomány kizárására.) De teljes csendet ott sem fogsz hallani, ahogy a vaksötétben sem látsz teljes feketeséget. Minimum a véred áramlását mindenképpen "látod"/hallod, ehhez hozzájön az idegrendszer "zaja", meg még egyéb dolgok, amikről a tudományok rovatban nem szabad beszélni :), pedig érdekes kísérletekre adnak módot.
2017. jan. 31. 21:09
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Amit kifelejtettem: a szívverésedet és főleg a légzésedet mindenképpen hallani fogod (utóbbi lesz a leghangosabb), és ez akkor, ha mozdulatlan maradsz. Ha mozogsz, hallod a testfelületeid súrlódását, az ízületek belső súrlódását, kattogását (a szinoviális folyadék áramlását, a benne keletkező vákuumbuborékok pattogását), stb.
2017. jan. 31. 21:13
 6/7 A kérdező kommentje:

Leginkább elektromágneses sugárzásra emlékeztet, amit hallok, és arra gyanakodtam. Csak nem akartam elhinni, mert azt állítják, hogy nem hallható, meg nem káros, de azt elismerik, hogy a nagy ismétlőállomások közelében már veszélyes lehet. Ami közelről veszélyes, az távolról is, még ha nem is annyira.

És mi az "amiről itt nem szabad beszélni"?

2017. febr. 1. 18:18
 7/7 anonim ***** válasza:
80%

Tücskök ciripelését, bogarak, állatok neszét fogod hallani.

Kivéve, ha elmész egy olyan területre, ami nagyon északon van, ahol már nincsenek állatok, kivéve pl. a jegesmedvét, rókát, de azok azért nem minden négyzetkilométeren fordulnak elő. Na, ott teljes csend lesz.

2020. máj. 6. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!