A zsír vagy az izom véd jobban a hidegtől?
Attól függ, melyik milyen vastag réteget alkot.
Mondjuk zsírból könnyebb vastag réteget építeni, mint izomból. :)
Járni kellett volna biosz órára, ez trükk.
Tudod, sarkvidéki állatok, stb, stb.
Én izmos vagyok és nem vagyok túl zsíros.Igaz,szálkás sem vagyok.18 körül van a testzsírom.De nem fázok.Ilyenkor 0 fokban ma is lazán kimentem az udvarta póló nélkül egy szál gatyában és nem fáztam.Nem azeretem,ha plusz fokok vannak.-10 környéke az ideális időjárás számomra.Ez az izomtömeg miatt van?
A nyarat nem bírom.
> Nyáron, ha rámsüt a nap, már minden bajom van, viszketek, a meleg csípi a bőröm, gyenge vagyok, nincs energiám.
Lehet, hogy vámpír vagy?…
A zsír.
"A zsírok hőszigetelő hatásuk révén elősegítik az állandó hőmérséklet fenntartását. A téli bunda mellett, az állatok szervezete zsírdepók felrakásával, valamint a speciális barna zsírszövet kialakításával is felkészül a tartós hideg alatti téli álomra, a hibernációra."
Az idézet ebből:
Igen, tudom már többen megírták, - JÓL(!) - hogy a zsír, de szét lettek "pontozva" a válaszaik, valamiféle idióta megfontolásból... :DDD
NEM az izom, hanem a ZSÍRSZÖVET véd jobban a hidegtől. És punktum. :DDD
Akinek nem tetszik... a többit tudja.
dellfil
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!