Tudtok mondani valami mondókát, frappáns memoritert, amivel meg tudom jegyezni az esszenciális aminosavakat?
Figyelt kérdés
hisztidin
izoleucin
leucin
lizin
metionin
fenilalanin
triptofán
threonin
valin
2017. jan. 4. 10:53
1/4 anonim válasza:
Aztán pedig a mondókát felejted el. Az ilyen memoriterek csak pár napra érvényesek. Viszont a fogalmak megértése, összefüggéseik feltárása alkalmas neveik hosszú távú megjegyzésére is.
2/4 A kérdező kommentje:
:DDDDDD Ez komoly?
Ott vagyok vizsgán, de ebből a 9-ből 6 jut eszembe, mi a retket csináljak, ha a maradék 3 nem? Mert mindegyiknek szépen tudni kell az intermedier anyagcseréjét.
2017. jan. 4. 12:22
3/4 anonim válasza:
Memoritert nem tudok, de szerintem nem olyan nehéz megtanulni:
1) Nyilván a legkomplikáltabb aminosavakat nem tudjuk szintetizálni: triptofánt az indolgyűrű miatt, hisztidint az imidazolgyűrű miatt.
2) Nem tudjuk az elágazó szénláncú aminosavakat: valin, leucin, izoleucin.
3) A spéci homoszerin intermedier miatt a metionint, a threonint és az izoleucint.
4) Nem tudjuk a leghosszabb láncút: lizin.
5) És nem tudjuk a fenilalanint. :D
4/4 anonim válasza:
Kérdező, a #2-beli kérdésedre, mert fontos. A vizsgán már semmit se csinálj. Aki a vizsga előtt (pláne alatt) döbben rá, hogy nem tanult módszeresen, azon már nem lehet segíteni. A memoriter a vizsga előtt lázasan magolók módszere, az asszociatív tudás, az összefüggések keresése és a tananyag logikai felépítése a módszeresen tanulók apró, de annál hatásosabb lépései.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!