Hogyan halna meg az ember az urben?
- Ur, tehat nem egy bolygo felszine/kozelsege: kozel az abszolut nulla fokhoz, nincs oxigen, nincs nyomas, nincs gravitacio (vagyis elhanyagolhato)
- semmifele vedelem nincs rajta
- tobbfele variacio letezik, de mar regota tunodok, melyik lenne, ami bekovetkezne:
a) megfullad
b) megfagy
c) a belso nyomas szetfesziti az ereket
d) a nyomas hianya miatt felforr a vere
Szoval, melyik lenne a realis ?
c)
szétdurran, víz kiforr majd megfagy
Indoklás a fulladás lassabb mint a belső nyomás miatti szétpukkanás, és a kültakaró fagyása sem egyértelmű, mert a hőleadás is csak sugárzással meg közvetítő közeg hiányában.
Megjegyzésem: Az űrben a hőmérséklet definíciója eléggé problémás.
Egyszerűen kiegyenlítődne a nyomás az Ember, és a világűr között. Ez az ember szempontjából halálos. (Felforr benne az összes testnedv).
A halál okát nehéz lenne megállapítani, mivel az agy még működhet néhnány percig a test totális pusztulása után is.
Koszi mindenkinek. Nyilvan meroben teoretikus problema, nem hiszem, hogy a kozeljovoben ilyen helyzetbe kerulnek, csak egy ideje tunodtem mar rajta.
Ugye, a Galaxis utikalauzban (legalabbis a konyvben) fulladas van, a Total recall (meg a '80-as evekben keszult filmben) a nyomas+fulladas, de mindig olyan erzesem volt, hogy nem lenne ez ilyen egyszeru...
Bevallom, en a fagyasra tippeltem, az a 0K-kozeli allapot eleg gyorsan megdermesztene az embert.
Az A) helyes ebből a videóból pedig kiderül, hogy miért :)
Köszi a videót (bocs, csak most vettem észre).
érdekes, erre tippeltem volna a legkevésbé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!