Ha a Marson a "földről" ennék soha nem kapnék el semmilyen fertőzést vagy betegséget emiatt?
Ha a földön pl egy leejtett főtt tojást felveszek a járdáról vagy a parkban vagy akárhol akkor megbetegedhetek tőle, a Mars az kvázi sterilnek számít?
Vagy ha lenne egy nyílt sebem akkor nem fertőződne el?(most tekintsünk el attól a ténytől hogy 100-ad akkora a légnyomás és nem lehet védőruha nélkül életben maradni)
Nem az a baj, hogy nincs rajta élet. :))
De ha van, akkor tudni szeretnénk, hogy milyen módon alakult ki, és minél tovább szeretnénk vizsgálni, nem pedig beszennyezni vagy eltörölni.
Tudom de én már tovább mentem..
Ha megtudjuk hogy nincsen rajta akkor lehet vinni nem? Nyilván ehhez mindennek csíramentesnek kelllennie amíg meg nem bizonyosodnak róla hogy élettelen a bolygó.
"Ha megtudjuk hogy nincsen rajta akkor lehet vinni nem? Nyilván ehhez mindennek csíramentesnek kelllennie amíg meg nem bizonyosodnak róla hogy élettelen a bolygó."
Amiről beszélsz, az a terraformálás egy lépcsője, útja.
De hidd el, mire oda jutunk, hogy ilyesmit tervezni, megvalósítani tudjunk, lesz egy olyan csapat, mint a "grínpísz", aki arra is fel fog háborodni, ha a lábnyomunkkal összekoszolunk egy érintetlen természeti szépségű bolygót.
Sokan goldolkodnak úgy, hogy egy másik bolygó belakása a földi élettel olyan bűn, mint egy természetvédelmi terület szétgyúrása cross-motorral.
Kérdező, amikor azt mondod, hogy "célszerű" lenne földi életet vinni idegen bolygóra, akkor talán arra gondolsz, hogy ha megtehetjük, akkor miért ne legyen ugyanolyan a Mars, mint a Föld. De ez nem cél.
Vagy valóban a terraformálásra gondolsz, de azt nem mostanában fogják elkezdeni, befejezni meg pláne nem. Egy ilyen folyamat (mai technikával) évszázadokig is eltarthat, de akár évezredekig, akkor pedig kár elkapkodni, mert talán a következő nemzedéknek teszünk keresztbe vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!