Koponya "szerzés" hogy működik?
Az előzőek jól megválaszolták.
"De elvileg illegális ilyesmit készíteni - eladni - megvenni - otthon tartani. "
Ezt honnan szedted? Mert ebből semmi nem igaz! Ezt mind lehet, törvény nem szól bele!
Legfeljeb ba készítést bízzuk szakemberre és lehetőleg önkéntes vagy ismeretlen egyénből készüljön.
Sírt kiásni, kriptát fosztogatni, engedély nélkül na az kegyeletsértés!
1. és legegyszerűbb felsőbbévestől megveszed..vagy kölcsönkéred
2.rendelsz vmi műanyag szart 50ezerért, mert ami annál olcsóbb az maximum halloweenkor jó szórakozni
3.körbenézel a családban hátha van vmi ismerős aki tud "szerezni"
4.interneten felveszed a kapcsolatot vkivel, aki ezzel foglalkozik, igazi koponya nettó ára 80-100K körül van
Az én esetemben családban maradt a dolog-unokatesóm szintén orvosis volt, és megörököltem :DD
L/20/PTE
"legtöbb orvosisnak"
Ez nem igaz. Orvosis medikusok 99% nincs saját koponyája amin tanulhat (sajátján kívül :) ).
SOTE-n lehet bérelni és boncteremben lehet azon tanulni, hazavinni nem lehet.
Amúgy ahogy te is mondtad, igazit árulni illegális, a műanyagot megvenni pedig hülyeség, erre van a bonctermi gyakorlat és a bérlés, vizsgaidőszakban konzultáció.
Ezen az alapon gondolom feltételezed, hogy mindenkinek van otthon egy egész tetem is? - Hiszen kismedencét és izmokat is meg kell majd tanulni valamikor :)
# 5
Nem illegális ha van, vagy havernak kölcsönadod. De elvileg illegális pénzért árulni igazi koponyát. Jófogásra és egyéb hirdetős oldalakra se teheted fel csak a műanyagot.
Én a ~20e forintos műanyag, 3 részest használtam. Pár képlet nem volt rajta, de ezeket megnéztem a gyakos, valódi csontokon/ anat múzeumban. Otthoni tanuláshoz tök jó volt az enyém.
Elég volt az anat 5-öshöz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!