Skjor kérdése:
Többszöri kifőzés és kiszárítás után a csont szerkzete meggyengülhet?
Figyelt kérdés
Egy marhakoponyát szeretnék kifőzni, hogy a baktériumoktól telyesen megszabaduljak és hogy akár házban is lehessen tartani bármilyen fertőzéstől valő félelem nélkül. Tisztában vagyok vele, hogy legalább háromszor ki kell főzni majd kiszárítani, de ez keresztbe tehet a csont szerkezetének és meggyengülhet/puhulhata a csont? Mivel egy egyetemi projekhez kell, megkéne furogatni és csiszolgatni helyenként és nem lenne épp a legjobb dolog ha szétesne mikor dolgozunk rajta....2015. jan. 17. 11:39
1/2 anonim válasza:
Maga a csont nem érzékeny, de az egyes csontok izesülési varratai igen. Mivel lúgban kell kifőzni a csontokat a zsír- és fehérjemaradványok eltávolítása érdekében, ez megtámadja az izesülési felszíneken levő porcot. Egy preparátort kellene megkérdézni a pontos részletekről.
2/2 anonim válasza:
Tudod mi az a pasztőrözés? Az endospóra miatt tetszőleges alakommal főzheted, steril csak UHT-n lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!