Azt szeretném megvitatni, hogy miért nem alakult ki élet a Holdon, holott a "szomszédjában " minden helyen és formában ott található?
Laikus vagyok, szeretek a témában olvasgatni. Én a következőket gondolom oknak:
Nincs légkör.
A napszél folyamatosan éri a felszínét.
Mivel nincs légkör, folyamatosan záporoznak rá a különböző meteoritok, ami egy ponton túl nem kedvez az élet kialakulásának.
Kötött pályán mozog a Föld körül, emiatt nagy a hőingadozás: -180-tól + 140-ig
Magja kicsi.
Nincs mágneses tere.
Nagyon alacsony szeizmikus intenzitása van, a köpeny nem igazán aktív.
Nincs víz, ami a jelenleg ismert életformákhoz kell.
Nem tudja megtartani a vizet. Ha erkezik is rá meteoritok formájában, az vagy fagyott állapotban maradna vagy elpárolog.
Hát, ennyi jutott eszembe.
"holott a "szomszédjában " minden helyen és formában ott található?"
1. Milyen "minden helyen"? Milyen helyeket ismersz még a Földön kívül, ahol valamilyen élet található?
2. Milyen egyéb életformákat ismersz még a földin kívül?
Utolsó:
Nem igazán értek a témához de ez azért van mert az alapvető feltétel ami nélkül nem jöhetett létre élet nincsenek meg a Holdon. Olyan nincs hogy ott vákuum van és akkor ahoz alkalmazkodik valami bonyolultabb.
A víz mint oldószer nélkülözhetetlen bármilyen életformának, de az ott elpárolog és mivel a vizen kívül nincsen igazán olyan kémiai vegyület ami megfelelő lenne az élet kialakulásához feltételezhetjük hogy a víz nélkülözhetetlen.
De ez csak egy a sok közül.
Előző vagyok.
Látom mások gyorsabban írtak mint én, a hozzászólásomat az 5-nek szántam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!