Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az aceton mattíttja a fémfelül...

Az aceton mattíttja a fémfelületet?

Figyelt kérdés

2016. nov. 11. 09:36
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Legalábbis a hétköznapi életben használt fémekre nincs hatással.

Műanyagoknál EHE-EHE már más a helyzet.

2016. nov. 11. 10:20
 2/4 Varga Péte4 ***** válasza:
Légy óvatos, mert sok fémbevonatú műanyag cucc létezik, ezeknél a fémréteg apró hibáin keresztül hozzáférhet a műanyag hordozóhoz és látványos pusztítást tud okozni. Persze ez függ a műanyag fajtájától is.
2016. nov. 11. 10:56
 3/4 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat...

egy fémlapról van szó....

és egy vegyész kollégám szerint az aceton mattítja a fémfelületet, szerintem meg az acetonban oldott olaj ....

ami visszamarad az aceton elpárolgása után

2016. nov. 11. 11:42
 4/4 Wadmalac ***** válasza:

Hát, elvileg nem.

Ha nem tiszta aceton, akkor a párolgása után visszamaradó szárazanyag hagyhat foltot.

Illetve, mivel nagyon erősen zsírtalanít, esetleg az acetonos áttörlés után némi foltos oxidáció megjelenhet.

Fényes, polírozott fémfelületeknél én nitrohigító esetén tapasztaltam randa foltokat, de az egyértelműen a higító összetevőitől származó száradási folt. Meg a törlőrongyból kioldódó szirszar is lehet.

2016. nov. 11. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!