Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A binaural beats hatása...

A binaural beats hatása tudományosan igazolt?

Figyelt kérdés
Az elve, hogy különböző frekvenciájú hangokat juttatnak a fülbe, és az agy beáll a különbség frekenvciájára. Hallgattam ezeket youtubeon, de el se álmosodtam tőle, pedig nagyon ki vagyok, iszonímában szenvedek, alig aludtam pár órát, pszichológus meg altató sem segített. Így meg nagyon rossz élni.
2016. okt. 13. 18:13
 1/4 Wadmalac ***** válasza:

"iszonímában szenvedek"

Inszomnia. Álmatlanság. Így könnyebb.

Amennyiben korod alapján már legális, ajánlom lefekvés előtt kb. fél órával az 1 deci jó minőségű vörösbort elkortyolgatni és közben minden dolgot gondolatban kikapcsolni egyenként, amin nagyon jár az agyad. Akár úgy, legalábbis én úgy szoktam, hogy minden agyjárató problémámat egyenként vizualizálom, elképzelem, mint egy szúrós bogáncsot vagy szőrös spárgacsomót, akármit, aztán képzeletben feldobom egy felhőre, amit elvisz a szél.

Szép lassan ki lehet így üríteni az ember agyát és stresszmentesen álomba merülni.

A lefekvés előtt végzett fizikai munka, sport, egy kis kocogás, fekvőtámasz stb. is segít ellazulni.

A lefekvés előtti számítógépezés, képernyőről olvasás, pl. mobilon, nagyon kerülendő, még jó alvóknál is álmatlanságot okoz.

2016. okt. 14. 09:19
 2/4 Wadmalac ***** válasza:

Ja a binaural beats.

Nos, nekem használ. Nem alváshoz, hanem alfa-állapothoz. De ahhoz előtte ki kell ürítenem a stresszt a fent leírt módon, mert anélkül bármi szól a füledben, lehetetlen ellazulni.

2016. okt. 14. 09:20
 3/4 A kérdező kommentje:
És amúgy voltak kutatások, hogy tudományosan bizonyított a hatása?
2016. okt. 14. 22:32
 4/4 Wadmalac ***** válasza:
2016. okt. 17. 07:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!