A húsevő növények megeszik a rovarokat, vagy csak megfogják?
A vénusz légycsapójáról több videón láttam, hogy benne maradt a döglött légy.
A harmatfüveknél csak azt mutatják mindig, hogy beleragad valami. Valahol olvastam, hogy 3 nap alatt megemészti, de hogy ez hiteles forrás-e, és hogy úgy érti-e, hogy eltűnik, vagy úgy, hogy annál jobban nem eszi meg azt nem tudom.
Mindegyik csapdába csalja áldozatát, emésztő enzimeket termel, és felszívja a tápanyagokat.
Forrás:
Rovaremésztő növények – Wikipédia
Ha megfogod a rovart és kemény akkor ne add oda neki. És olyant se amelyiknagyon kicsi. pl.:muslica,baba légy,nagyon kicsi hangya...
Amit viszont adjál az a kifejlett légy és 1 és fél, 2 centinép nem nagyobb rovar. Ami fontos, hogy ne sokat adjál neki csak havi egyet. Párás,fényes helyre tegyed, sok esővízzel öntözd! Én azt alyánlom, hogy a fürdőszoba ablakába tegyed. Az esővizet pedig így szerezd be: tegyél egy tiszta tálat az udvarra vagy az erkélyre csak a lényeg az, hogy ne legyen fedett helység ahova teszed. Csapvízzel NE ITASD! Klór van benne ami méreg számára.
A kancsóka sem tudja 100%-osan megemészteni a rovarokat, ott is gyűlik a "szemét".
Persze nagyon hosszú ázással egyre kevesebb marad, valamennyire lebomlik.
Gondolom, amikor egy kancsó túltelik a szmötyivel, a növény ledobja és növeszt másikat.
Milyen nagy fáradtsággal, és milyen semmit?
A ragasztó szalag milyen fáradtsággal fogja meg?
Nem az volt a kérdés, hogy megfogja-e, és elengedi, hanem, hogy jobban örülnék, ha teljesen felemésztené, és nem lenne tele döggel. De úgy tűnik, még senkiére nem repült muslica, vagy szúnyog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!