Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha szeretnék jeleket kiküldeni...

Darnyusz kérdése:

Ha szeretnék jeleket kiküldeni az űrbe, milyen erôsségű, és milyen tartományban sugárzó antennára lenne szükségem?

Figyelt kérdés

2016. szept. 5. 16:12
 1/8 2*Sü ***** válasza:
Kvázi bármekkorára. Egy zseblámpa pl. megteszi. De ha kiállsz a szabadba, hősugárzást bocsátasz ki magadból, aminek egy része áthalad a légkörön és az űrbe jut. Persze ez jobban szóródik, mint a zseblámpa fénye.
2016. szept. 5. 20:39
 2/8 Wadmalac ***** válasza:

Milyen messzire?

Az űrben az elnyelődés minimális, de a táguló szóráskúp csökkenti az energiát.

2016. szept. 6. 09:19
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Én már küldtem üzenetet az űrbe.

Ezzel: [link]

2016. szept. 6. 13:40
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha csak felhívod édesanyádat telefonon, már jeleket küldesz az űrbe.
2016. szept. 6. 20:11
 5/8 A kérdező kommentje:
Hali. Bocs, kicsit el voltam innen tunve. Szoval pl. ha mondjuk a Sziriuszra akarnek jeleket kuldeni, mert azt hiszem, hogy onnan jottek az oseim (:D), vagy valami hasonloan kozeli helyre, akkor mi lenne a legjobb modszer, tehat, amit a legkevesbe nyel el a Fold legkore, es ami ertekelheto erossegu jel marad ilyen tavolsagbol is.A lezeres nem tunik rossz otletnek. De gondolom minden ilyen sugarzashoz kell hatosagi engedely is.
2016. okt. 27. 14:22
 6/8 Wadmalac ***** válasza:

Ami lézert házilag össze lehet hozni, az kevés a légkörből kilövöldözéshez.

Marad a rádióadás, jól belőtt parabola-antennával, a szórás csökkentésére.

De van közelebbi cél, ahol még zöld zónás bolygó is van. Alpha Centauri.

2016. okt. 27. 14:52
 7/8 A kérdező kommentje:
De gondolom, rovidhullamon a legerdemesebb. Es vajon nem rohan le a TEK, ha egy ilyet beuzemelsz? :D
2016. okt. 28. 22:30
 8/8 Wadmalac ***** válasza:

Ha nem rondítasz bele semmi szabványosan használt hullámhosszba és nem csinálsz ezzel adászavarást fél Magyarország rádióforgalmában, nem lősz le vele az égről egy járati repülőt sem, szerintem a kutyát nem érdekli.

Amúgy ha a célod tényleg az lenne, hogy egy idegen civilizáció figyelmét felhívd, lennie kell az adásban valaminek, ami megkülönbözteti minden természetes jeltől és elég egyszerű, primitív jelet hordozzon ahhoz, hogy a jelromlás ne tegye tönkre az üzenet tartalmát.

Eszembe jutott a Kapcsolat c. film, ahol az idegenek üzenetének fő jele a prímszámok lemorzézása volt egytől 101-ig.

2016. nov. 2. 08:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!